Welkom Sophatai

28-01-2019
Wie ben je en kun je wat vertellen over je achtergrond?
“Ik ben Sophatai Kanthatham, een nieuwe dansdocent bij De VAK, sinds Januari 2019. Mijn passie voor dans is door mijn grootmoeder en mijn moeder aan mij gegeven. Ik ben heel trots om de derde generatie van deze 'dansdynastie' te zijn. Op mijn 16e, heb ik mijn Advanced-niveau van de Royal Academy of Dance (RAD) in Thailand afgerond. Vervolgens, heb ik dansstudies in de Verenigde Staten, Engeland, en Frankrijk gevolgd. Ik heb bij diverse dansgezelschappen opgetreden en lesgegeven op verschillende scholen in Thailand, Duitsland, en Nederland. Gedurende 2003-2016 was ik de directeur van twee dansscholen in Thailand.

Ik ben een gekwalificeerde geregistreerde docent en Tutor van de Royal Academy of Dance (Engeland) en een gecertificeerde docent van Progressing Ballet Technique (Australië). In 2016 ben ik verhuisd naar Den Haag.”

Wat maakt je enthousiast om bij De VAK les te geven?  
“Ik vind het inspirerend om in een kunstzinnige omgeving te werken, waar allerlei kunstdisciplines bij elkaar zijn. Dit maakt eventuele samenwerkingen onderling mogelijk.Bovendien is het gebouw van de VAK erg praktisch en zijn de dansstudio’s professioneel ingericht.”

Wat is jouw belangrijkste drijfveer om les te geven?
“Voor mij is het aller belangrijkste om al mijn ervaring met, kennis over en liefde voor dans te delen met mijn leerlingen. Bovendien ben ik zeer blij dat er LIVE begeleiding is in mijn les, omdat voor mij dans en muziek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De grootse beloning is om mijn studenten te zien bloeien en dat zij met plezier in mijn les staan.”

Sophatai geeft balletles aan volwassenen op dinsdagavond (20:30-21:45) bij De VAK, meer over haar: www.sophatai.com