De VAK bereidt zich voor op verhuizing...

20-03-2017
Op 2 april 2016 is de Coöperatie De VAK tijdens een Algemene Leden Vergadering officieel van start gegaan. Nu bijna een jaar later maakt De VAK zich op voor een volgende stap, namelijk een verhuizing.

De VAK zit al een aantal jaren te ruim in haar jas in het pand aan de Westvest, waar het kunstencentrum al ruim 27 jaar is gevestigd. Het huidige pand waar bibliotheek DOK nu in huist, is voor hen ook te groot. Het samengaan van de bibliohteek met De VAK, centrumis een logische oplossing.

Dit heeft heel wat voeten in de aarde. Achter de schermen is de afgelopen tijd hard aan gewerkt door zowel VAK-docenten, projectleider Huub 't Hoen, bestuursvoorzitter a.i. Albert Moerman, medewerkers van DOK en architect Aat Vos om tot een voorlopig ontwerp en voorstel te komen. Het voorlopig ontwerp voor verbouwing van het huidige gebouw van DOK is samen met de subsidieaanvraag ter goedkeuring aangeboden aan de gemeente. Het college heeft besloten de aanvraag op te nemen in de zogenaamde “kadernota”: een bundeling van alle plannen die de gemeente Delft heeft voor de komende jaren. Over deze nota wordt uiteindelijk door de gemeenteraad beslist op 29 juni 2017.

Tegelijk met het ontwerp is het concept OPEN voor het verbouwde pand onstaan. OPEN wordt dé centrale plek voor taal-, cultuur- en kunsteducatie voor iedereen uit Delft en omstreken; jeugd, ouders, grootouders en leerkrachten. Met een breed activiteitenaanbod, ruime openingstijden en horecafaciliteiten krijgt OPEN een functie voor iedereen. De bibliotheek DOK en De VAK, centrum voor de kunsten bundelen hun enthousiasme, kennis en aanbod. Vanaf medio 2018 moet OPEN gerealiseerd zijn. Wanneer de cursussen en lessen van de VAK in OPEN gaan plaatsvinden is nog niet bekend. Ook in ons nieuwe onderkomen aan het Vesteplein gaat De VAK verder werken aan goede, kwalitatieve kunsteducatie in een inspirerende en uitdagende omgeving.

Wij houden jullie op de hoogte, als eerste via je docent maar ook via de website, onze nieuwsbrief (schrijf je hiervoor in) en facebook en twitter.