Schrijfwedstrijd: Moeder

12-11-2018

ontaarde moeder   trotse moeder   theepotmoeder ik-heb-ook-een-leven- moeder adoptiemoeder wilde moeder pleegmoeder voor-mijn-kinderen-doe-ik-alles-moeder tienermoeder heilige moeder het- is-hier-geen-hotel-moeder stiefmoeder draagmoeder   schoonmoeder we-zijn-allemaal-familie-moeder feministische moeder oermoeder mama

De schrijfwedstrijd MOEDER is een initiatief van de afdeling Schrijven van De VAK, centrum voor de kunsten in Delft. Zowel jongeren als volwassenen kunnen aan deze wedstrijd meedoen. Er is een categorie jongeren tot en met achttien jaar en een categorie volwassenen vanaf achttien jaar. Beide categorieën hebben een eigen jury.

De moeder, de vrouw is het thema van de Boekenweek in maart 2019. Er zijn tal van boeken, verhalen en gedichten geschreven over moeders.

Iedereen heeft een moeder. Soms is dat heerlijk, soms pakt dat minder goed uit.

Schrijf jouw tekst waarin een moeder het onderwerp is. Je schrijft een kort verhaal (van maximaal 250 woorden) of een gedicht (van maximaal 20 regels).

Bekijk hier het de wedstrijdregels 

 

De voltallige jury bestaat uit:

In de volwassenenjury zitten:

-        Marja van Rossum, docent schrijven bij De VAK (voorzitter)
-        Dick Stammes, auteur, taalcoach en stadsgids
-        Maaike Homans, klantenservice
-        Lara van der Veen: volwassenen uitleen DOK
-        Peet van Duijnhoven, docent schrijven bij De VAK

In de jongerenjury zitten:

-        Peet van Duijnhoven, coördinator Schrijven bij De VAK (voorzitter)
-        Marijke Eijken, docent Nederlands 1e graads van het Christelijk Lyceum Delft
-        Eva Orta: hoofd inkoop jeugdcollectie centrum DOK
-        Drie scholieren: van Het Christelijk Lyceum Delft, van het Grotius College en het Stanislascollege Westplantsoen

Op het Literair Festival op vrijdag 29 maart worden de prijswinaars bekendgemaakt en krijgen ze ook de kans om hun teksten aan het publiek te laten horen.

Het festival wordt gepresenteerd door Dick Stammes en Peet van Duijnhoven. Verschillende professionele en niet-professionele taalkunstenaars treden op, afgewisseld met muzikale optredens waaronder een optreden van Ien van Duijnhoven, ooit winnaar van het Camarettenfestival.

Het proeflokaal van DOK zorgt voor de nodige drankjes en hapjes.

Geïnteresseerd in meer schrijfwedstrijden? Kijk ook op: www.schrijvenonline.org.