Overlijden gitarist Gerardo Azul (Geert Janssen)

12-06-2017
Veel te jong (op 19 mei 53 jaar geworden) is Gerardo Azul (Geert Janssen) op 2 juni 2017 overleden. Hij was ziek, maar er leek hoop, maar door complicaties heeft Gerardo ons geheel onverwacht verlaten.
Gerardo is 10 jaar lang de vaste flamencogitarist/ begeleider geweest van La Gitana (Everdine de Vreede-Volkers), op dinsdag- en vrijdagavond.

Vol passie heeft Gerardo de lessen begeleid, geïnspireerd en samen choreografieën gemaakt met La Gitana.
Op donderdag 8 juni j.l. hebben wij Gerardo uitgeleide gedaan voorafgaande aan de crematie. Op zijn eigen verzoek heeft La Gitana een afscheidsfeest georganiseerd om zijn leven te vieren.
Familie en vrienden uit alle windstreken waren er. Diverse vrienden van Geert, allen gitaristen, hebben gespeeld, er is gezongen, gedanst, gegeten en gedronken, geheel in de levensstijl van Gerardo.

Zijn laatste wens is te worden uitgestrooid in zijn o zo geliefde Sevilla. Dit gaat ergens in 2018 gebeuren. Uiteraard is La Gitana daar ook bij, want ook voor haar is Sevilla dé stad van de flamenco, waar ieder jaar een door haar georganiseerde studiereis flamenco naar toe gaat en waar zowel haar cursisten als zij zelf les neemt.
Muchissimas gracias, Gerardo! We zullen je vreselijk missen…