DOK en De VAK vieren feestelijke opening OPEN

08-10-2018
Op zaterdag 6 oktober vond de feestelijke opening van OPEN plaats aan het Vesteplein in Delft. OPEN is de informele ontmoetingsplaats, waar taal, kunst, cultuur en techniek samenkomen. Een dynamische plek midden in de stad waar DOK en De VAK, Centrum voor de kunsten, samen in huizen. Bezoekers kwamen in grote getale af op de feestelijke opening.

Na een periode van ‘proefdraaien’ werd OPEN op 6 oktober feestelijk en muzikaal geopend door wethouder Bas Vollebregt, directeur-bestuurder Margot Nicolaes van DOK en directeur Huub ‘t Hoen van De VAK. Wethouder Bas Vollebregt luidde de opening feestelijk in met zijn gitaar.

Deze feestelijke opening stond in het teken van het thema Vriendschap, wat ook het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is. Bezoekers konden de hele dag binnenlopen voor diverse optredens en activiteiten van DOK en De VAK. Van vriendschap schilderen tot een levend stripverhaal maken. Tot slot was er een spetterende muzikale act van Multi Jam waar je met je eigen instrument aan kon meedoen.

OPEN heeft ruime openingstijden: doordeweeks tot 23.00 uur en zaterdag en zondag tot 17.00 uur. Het gebouw heeft twee entrees: aan het Vesteplein en aan de Vestpoort. Volg een workshop of cursus, lees de laatste romans of jeugdboeken, doe met je kind mee aan een voorleesmoment, of schuif aan in het proeflokaal voor een gerecht van onze passiekoks. Laat je verrassen in OPEN.