UITGELICHT - Qi Gong

06-03-2018
Door Linda Bleijenberg

Het is meestal niet de eerste gedachte die bij mensen opkomt als ze aan Qi Gong denken. Maar TU docent Tineke Ruijgh ziet een duidelijke overeenkomst tussen het oerhollandse schaatsen en Qi Gong, een eeuwenoude Chinese bewegingsleer die lichaam en geest traint.

Wil je lezen wat Qi Gong voor Tineke betekent? Lees dan het hele artikel op Waarom Qi Gong een beetje op schaatsen lijkt.

Tineke raadt Qi Gong daarom zeker aan: ”Ook met één keer per week merk je al verschil: je bent je thuis of op je werk bewuster van je houding en ademhaling.” Ook over de lessen van Natasja is Tineke enthousiast. “Ze heeft een goed oog voor wat iedereen kan. En daarnaast heeft ze gewoon iets heel plezierigs, als docent. Ze straalt een aangenaam soort rust en kalmte uit.”

Instapcursus bij de VAK

Nieuwsgierig geworden? Als je in de omgeving van Delft woont, kun je kennismaken met Qi Gong. Op 15 maart start VAKdocent Natasja een korte Qi Gong cursus bij de VAK. Het is een instapcursus van vier lessen, waarin je de basishoudingen aangeleerd krijgt. Als je de smaak te pakken hebt, kun je daarna doorstromen naar de Basistraining Qi Gong van veertien lessen. Kijk voor meer informatie ook op Natasja’s website: www.putizi.nl.