Corona update

03-03-2021

9 april 2021
Via onderstaande brief zijn cursisten en leerlingen op de hoogte gesteld.

Beste cursist, ouder, verzorger,

Als we de koppen van de kranten mogen geloven, gaat eind april Nederland stapje voor stapje weer een beetje open. We denken, vermoeden en hopen dat na de meivakantie De VAK weer een aantal lessen en cursussen live in OPEN en op de andere locaties kan opstarten. Wat zou het toch mooi zijn als we elkaar daar weer in het echt kunnen zien?!

De komende weken gaan we alles inzetten om de lokalen en studio’s weer op orde te brengen, zodat we jullie kunnen verwelkomen zodra het kan.

Voor nu gaan we door met online lessen en waar mogelijk geven we buiten les. Kinderen en jeugd krijgen al een tijdje buiten dans- en theaterles. Sinds vorige week volgen volwassenen, die dat willen, buiten dans-, muziek- en toneellessen. Dankzij verschillende partners kunnen we dat doen op veilige en afgeschermde buitenruimtes. Docenten houden contact met hun cursisten of de les online of buiten plaatsvindt.

Helaas geldt de vrijstelling voor buitenlessen aan volwassenen nog niet voor de andere disciplines.

Nog even volhouden. Wanneer wij de deur ook maar op een kier mogen zetten, laten wij het je weten. Houd de komende weken jouw mail in de gaten!

Warme groeten,
Het team van De VAK3 maart 2021
Via onderstaande brief zijn cursisten en leerlingen op de hoogte gesteld.


Delft, 3 maart 2021

Beste cursist, ouder, verzorger,

Vandaag gaat Nederland een klein beetje open, maar voor De VAK blijft de deur nog gesloten. We blijven waar mogelijk online en buiten lessen geven. Op maandag 8 maart is er een nieuwe persconferentie over de maatregelen na 15 maart. We hopen natuurlijk dat wij dan de deuren weer op een kier mogen zetten en cursussen kunnen hervatten.

Na maandag bekijken we wat de maatregelen voor jouw cursus betekenen. Samen met de docenten bekijken wij de situatie voor de komende periode. Dat zal voor iedere cursus weer anders zijn. Wij en jouw docent houden je op de hoogte.

We beseffen dat jouw cursus dit jaar anders verloopt dan verwacht, je hebt misschien lessen moeten missen of de cursus is zelfs afgebroken. Daarom gaan wij in de zomer extra programmeren tijdens de VAKademie met leuke workshops, lezingen, bijzondere ontmoetingen en meerdaagse clinics. Natuurlijk ben jij de eerste die wij op de hoogte brengen van het programma.

Zodra het kan, zetten wij de deur wagenwijd open. Want iedereen bij De VAK staat te popelen om jou weer te ontmoeten in OPEN. Houd nog even vol.


Warme groeten,

Het team van De VAK18 november 2020
Via onderstaande brief zijn cursisten en leerlingen op de hoogte gesteld.


Delft, 18 november 2020


Beste cursist, ouder, verzorger, 

Gisteravond hebben we het allemaal gehoord. De strengere corona-maatregelen van de afgelopen twee weken worden deels ingetrokken. Goed nieuws! Dat betekent dat wij je weer mogen ontvangen in OPEN. Vanaf donderdag 19 november a.s. hervatten alle lessen voor volwassenen en kinderen zoals we gewend waren vóór 5 november. Helaas geldt dat nog niet voor de koren voor volwassenen. In afwachting van een oordeel van het kabinet over het RIVM-advies over koren, is samenzang voor personen van 18 jaar en ouder tot nader order niet toegestaan. Onze koren zullen dus nog even geduld moeten hebben. In de loop van de komende dagen ontvangen zij apart nog een bericht van ons. Voor de goede orde: deze beperking geldt niet voor individuele zangles: die lessen mogen weer van start.

Meekijken vanaf huis

De afgelopen twee weken heeft De VAK niet stil gezeten. Alle leslokalen en studio’s zijn voorzien van goede apparatuur om online les te kunnen geven. Een aantal docenten blijft deze voorzieningen de komende tijd gebruiken om te laten zien wat er in het leslokaal gebeurt. Zo blijf je thuis bij de les, zelfs wanneer je een keer niet naar De VAK zou kunnen komen. De docenten houden je op de hoogte.
 

Weer les op een veilige manier

De VAK doet er alles aan om de lessen en cursussen op een zo veilig en prettig mogelijke manier door te laten gaan. We blijven ons houden aan de gangbare maatregelen (1,5 meter; mondkapjes in de open ruimte; handen wassen; bij klachten blijf je thuis) en zorgen op die manier voor optimale veiligheid binnen OPEN. Voor de richtlijnen van de overheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/zingen-toneelspelen-dansen-muziek-maken-en-acteren. Eventuele onderlinge afspraken binnen een specifieke cursus of les, bijvoorbeeld over online lesgeven of het dragen van een mondkapje in het lokaal, worden in de cursusgroep besproken.

 

Brengen en halen van kinderen

Vanaf donderdag mogen er dus weer volwassenen naar binnen bij OPEN. Dat betekent dat je je kind weer mag brengen en halen tot bij het lokaal. Omwille van de veiligheid vragen we je echter dit alleen te doen, als het echt noodzakelijk is. Kan je kind alleen het lokaal vinden? Breng het dan tot bij de ingang van OPEN af en haal je kind daar ook weer op. Op deze manier beperken we het aantal aanwezige volwassenen in het gebouw tot diegenen die er echt moeten zijn. Een veilig idee.  

 

We hopen jullie snel weer te zien in De VAK!

 

Het team en docenten van DE VAK.