Albert Moerman onderscheiden

02-05-2019
Vrijdag 26 april 2019 vond weer de nationale “lintjesregen” plaats. Op veel plekken in het land ontvingen mensen, met uitzonderlijke verdiensten voor de samenleving, een koninklijke onderscheiding. Dit jaar viel die eer ook te beurt aan iemand uit de geledingen van De VAK. In het gemeentehuis van zijn woonplaats Schipluiden, kreeg Albert Moerman, uit handen van burgemeester Rodenburg van Midden Delfland, de versierselen van lid in de Orde van Oranje -Nassau opgespeld.

Albert, tot afgelopen jaar teamleider en bestuurder van De VAK, kreeg deze onderscheiding voor diverse verdiensten. Zo is hij al sinds 1968 de organist van PKN Gemeente 't Woudt-Den Hoorn. Hij begeleidt de gemeentezang en speelt tijdens verschillende diensten composities uit de rijke orgelliteratuur. Sinds 1971 organiseert hij een serie zomerconcerten in 't Woudt. 't Woudt staat hierdoor nationaal en internationaal op de kaart als één van de belangrijkste podia voor oude muziekconcerten. Ook is Albert lid van het comité van aanbeveling en bestuurslid van Muziekconcours Maassluis Muziekweek jong talent en is hij de muziek coördinator van Stichting Open Monumentendag in Delft.

Daarnaast werden tijdens de uitreiking ook de enorme inzet en betrokkenheid van Albert bij De VAK genoemd en geroemd. Albert Moerman heeft zich meer dan 40 jaar met hart en ziel ingezet voor De VAK, voor het instituut, de docenten, de leerlingen en voor de kwaliteit van de lessen.

Voor al die inzet, ook gedurende de turbulente overgang van De VAK van gemeentelijke dienst naar de huidige coöperatie, stond Albert Moerman afgelopen vrijdag terecht in het zonnetje. De VAK is trots op haar oud-medewerker. Zijn onderscheiding is meer dan verdiend! Albert: proficiat!