Tentoonstelling “EN TOCH IS ALLES WAT WE DOEN NATUUR”

Datum:
08 maart 2018 t/m 09 april 2018
Tijdstip:
09:00 - 22:00
Locatie:
Binnenhof, De VAK, centrum voor de kunsten
Westvest 9, 2611 AX Delft
Kosten:
gratis
“EN TOCH IS ALLES WAT WE DOEN NATUUR”
tentoonstelling in De VAK bij het Boekenweekthema

Inspiratiebron voor dichters en schilders van De VAK vormde de dichtregel van Leo Vroman ‘en toch is alles wat we doen natuur’, het motto van de aanstaande Boekenweek. Die meldt hierover: ‘Natuur is alomvattend, meer dan alleen flora en fauna. De overweldigende natuur waartegen de mens zich nauwelijks kan verweren, is een romantisch idee’. Schildercursisten werkten vrij naar dit thema of reageerden op teksten van de dichters van de Poëziewerkplaats. De resultaten zijn te zien in een tentoonstelling die tegelijk start met de Boekenweek op 10 maart en nog te zien is tot 9 april 2018.

Het project is een samenwerking tussen Mariska van den Enden, docent tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden, en Margriet van Bebber, dichter van de Poëziewerkplaats o.l.v. dichter Mustafa Stitou. Een grote groep cursisten is betrokken bij de inrichting van de ruim 80 schilderijen en gedichten. De werken worden voor en achter elkaar gepresenteerd zodat de natuur nog een extra dimensie krijgt.

De tentoonstelling is vrij toegankelijk van 10 maart tot 9 april tijdens openingstijden van De VAK:
maandag t/m vrijdag van 9:00 – 22:00 uur en zaterdag van 9:00 tot 16:00 uur
Locatie: Westvest 9 2611 AX Delft.

Crowdfundactie
De werken in deze expositie kunnen worden gekocht. De opbrengst kom ten goede aan de crowdfundactie voor de schilder- en keramiekaterliers in OPEN, het pand aan het Vesteplein waar De VAK na de zomer naar toe verhuisd.

Vrijdag 13 april kunnen de verkochte werken worden opgehaald tussen 20.00 en 22.00 uur. De werken, die wel op de website worden aangeboden, maar niet in de expositie hangen, worden boven aan de blauwe wand op de 1e verdieping geëxposeerd van 10 maart tot 9 april.
Kijk op de special website voor alle werken.