Live online lunchpauzeconcert door Joost Verbakel en Marit Thus

Datum:
15 september
Tijdstip:
12:45 - 13:30
Locatie:
Live via YouTube
online
Kosten:
Gratis
Op dinsdag 15 september vindt het eerste lunchpauzeconcert van het seizoen 2020-2021 van De VAK plaats. Vanaf 12:45 uur kun je via YouTube van het concert genieten. Op de tribune in OPEN zijn ongeveer 20 plekken voor genodigden beschikbaar. Helaas is er niet voldoende ruimte voor iedereen. Wil jij heel graag bij het concert zijn? Laat het ons weten via info@vak-delft.nl.

Docent van De VAK Joost Verbakel (contrabas) treedt als duo samen op met Marit Thus. Ze spelen een paar jazz stukken van het album "Hearten" dat afgelopen maart is uitgebracht.

​Wil je alvast een idee krijgen welke muziek je live via YouTube kunt beluisteren?
Check dan het album via Spotify.

​​Duo Marit Thus en Joost Verbakel zoekt in hun samenspel iedere keer naar een bepaalde rust en openheid, alsof je naar een mooi schilderij kijkt. De stukken zijn te omschrijven als verhalend, filmisch en melancholisch. Alle stukken zijn geschreven door Marit Thus. De composities voor "Hearten" zijn geïnspireerd door een prachtig gedicht van de Zweedse dichter Eric Blomberg.

Pianiste en componiste Marit Thus (1989) was van kinds af aan al bezig met het schrijven van haar eigen verhalen. Eerst in tekst, maar na een aantal jaren pianoles al snel ook in noten. Pianospelen en het creëren van nieuwe muziek bleef haar pakken. In 2014 studeerde ze af aan het Tilburgs Conservatorium als jazzpianiste
​Joost Verbakel is in 2013 afgestudeerd aan het conservatorium van Tilburg. Hier heeft hij zowel Klassiek als Jazz gestudeerd bij Rob Dirksen, Mark van Rooij en Ludo van der Winkel. Verbakel heeft in vele verschillende orkesten (o.a. Jeugd Orkest Nederland, Nederlands Studenten Orkest, Zeeuws Orkest) en bands (Bora Bora, Frank Windemuller Quartet, David Romanello Quartet, Anne Stockman Quartet en vele andere) gespeeld door heel Nederland (en daarbuiten). Joost geeft bij De VAK bas- en contrabasles.

De VAK zendt dit lunchpauzeconcert live uit op dinsdag 15 september om 12:45 uur via YouTube (abonneer en klik op het belletje zodat je op de hoogte wordt gebracht wanneer er een nieuwe video beschikbaar is).

Neem plaats voor je televisie, computer, tablet of mobiele telefoon en geniet van dit lunchpauzeconcert!
Doneer hier voor dit lunchpauzeconcert.

De lunchpauzeconcerten worden mede mogelijk gemaakt door Gemeente Delft en Fonds1818.