Lekker literair

Datum:
24 november 2019
Tijdstip:
14:00 - 17:00
Locatie:
OPEN
Vesteplein 100, Delft
Kosten:
Gratis
Woorden die klinken met ons kun je lezen en schrijven
Tijdens OPEN zondag op 24 november kan je dwalen tussen de woorden. Kom een gedicht maken, luister naar Dorothée Albers die voorleest uit haar boek of beklim het OPEN podium.

14.00 – 16.00 uur: workshop boekenleggers en sleutelhangers maken voor kinderen

Je maakt met plaatjes uit prentenboeken en met scrabblesteentjes echte kunstwerkjes: een boekenlegger of een sleutelhanger. Patricia van Twinkeldekrinkel begeleidt deze workshop. Zij weet uit de gekste dingen iets moois te maken.

14.30 – 15.30 uur: Zeemansgraf voor een kort verhaal

Dorothée Albers debuteerde met de roman Zeemansgraf voor een kort verhaal, een roman over drie generaties musici, over talenten familieverdriet. Ze leest voor uit dit werk en omlijst haar verhaal met muziekstukken die in het boek een belangrijke rol spelen. Na afloop is het mogelijk om vragen te stellen en om haar boek te kopen.

15.00 – 16.00 uur: workshop schrijven voor kinderen vanaf 8 jaar

Je gaat zelf een gedicht schrijven, door eerst te luisteren naar een bestaand gedichte en verschillende muziekjes. Je wordt hierin begeleid door schrijfdocent Carla Scheepe-Belksma. Ook als je nog nooit een gedicht hebt geschreven, ben je van harte welkom.

15.30 – 15.45 uur: Stapelgedichten maken

Stapelgedichten zijn korte gedichten die je maakt door boeken op elkaar te stapelen. De titels op de ruggen vormen het gedicht. DOKmederwerkers en de schrijfdocenten van De VAK helpen mee om u de mooiste gedichten te laten maken. De resultaten worden op foto vastgelegd.

16.00 – 17.00 uur: Open podium

Met optredens van Trudy van der Wees, Hans Korpel, Iris de Ruiter, Marjo Hess en Kees Kouwenhoven. Muzikale omlijsting door pianist Marc Wielart.

Voor iedereen die schrijft of muziek maakt en zijn eigen werk aan anderen wil laten horen: verhalen, gedichten, spoken word, columns, liedjes, raps; alles is welkom. Maximale performerstijd is vijf minuten. Om zeker te zijn van een plaatsje kunt u zich opgeven via de mail: coordinatorschrijven@vak-delft.nlBekijk hier alle Schrijfcursussen bij De VAK.