Expositie - Paula Meesters - solo

Datum:
20 november 2017 t/m 31 december 2017
Tijdstip:
09:00 - 22:00
Locatie:
De VAK, centrum voor de kunsten Delft
Westvest 9
Kosten:
Gratis

De eerste lessen bij De VAK volgde Paula in 1996 en 1997, een half jaar lessen gericht op algemene teken- en schildertechnieken (aquarel) en een jaar modeltekenen (houtskool). Paula schildert sinds 2001 tot nu met veel plezier bij Wilma Keizer, VAKdocente vrij schilderen. Dit heeft ze soms afgewisseld met een kort aantal lessen portret schilderen en zelfportret schilderen bij andere docenten, of de door Wilma georganiseerde weekenden schetsen en schilderen (landschappen).
“Wilma Keizer is voor mij de ideale docent, zeer betrokken en motiverend, gericht op autonomie en uitdaging vinden in nieuwe technieken, opdrachten en museumbezoek. Ze heeft veel voor mijn ontwikkeling betekent, ook op persoonlijk vlak.” aldus Paula.

Paula schildert vooral portretten, meestal naar aanleiding van foto’s, waarbij ze vooral geraakt is door het oogcontact en de emotionele expressie. Blikken, die ook emotie bij de kijker oproepen door de intensiteit, of juist door de zelfgenoegzaamheid en afstandelijkheid. De gezichten hebben een androgyn karakter, ook al zijn het meestal vrouwen die ze schildert. De laatste jaren maakt ze eerst een collage van verschillende onderdelen van gezichten, waar ze tijdens het schilderen een geheel van maakt. Deze portretten roepen vervreemding op.

Het meest gebruikte materiaal is acrylverf op doek, soms maakt ze eerst meerdere lagen op het doek voorafgaand aan het schilderen of worden bewust gaten in het doek gemaakt en borduurt ze randen, soms vind je een verborgen woord.

Paula is getrouwd met Hans Beuger, kunstenaar - hij maakt beelden bij Cor Dam, VAKdocent Boetseren. Zij hebben een zoon van 22 jaar. Zij is GZ-psycholoog en werkt full time bij Career & Counselling Services en de Graduate School van de TU Delft.

De schilderijen zijn te bekijken op de eerste etage bij de ateliers en ze zijn te koop.