Veelgestelde vragen

Inschrijven

 • Cursussen
  Alle cursussen kun je vinden in het menu Cursusaanbod in de blauwe balk bovenaan deze pagina. Bij elke cursus vind je, nadat je eventueel de door jou gewenste startdatum hebt geselecteerd, een knop 'inschrijven'. 
  Wanneer de cursus doorgaat, ontvang je een bevestiging van de start van de cursus.

  Muziek- en zangles op maat
  In het geval van instrumentale- of zangmuziekles met 1, 2, 3 of 4 deelnemers werkt het iets anders. Je vindt deze lessen in het menu Muziekles in de blauwe balk, bovenaan deze pagina. Hier kun je kiezen voor een instrument of een zangles. Als je op de knop inschrijven klikt wordt je bijvoorbeeld gevraagd aan te geven hoe lang je gewenste lesduur is en met hoeveel andere leerlingen je les wilt. (beide zijn van invloed op de lesprijs).
  Vervolgens neemt desbetreffende muziekdocent contact op om lesdag, -tijd en -duur af te spreken. Wanneer alles rond is, ontvang je een lesovereenkomst.

  Via deze link lees je meer over de lesvormen en tarieven van deze muzieklessen op maat.

  Klik op de knop Inschrijven om je in te schrijven voor een cursus of les.
  Inschrijven optie 1:
  • Wanneer je nog niet eerder dit cursusjaar (2017-2018) hebt ingeschreven, kies je voor 'Doorgaan zonder account'.
  • Door de gevraagde gegevens in te voeren en uiteindelijk op 'verzenden' te drukken, schrijf je jezelf of je kind in voor de cursus of les in.
  Bekijk onderstaande video.


  Inschrijven optie 2: 
  • Wanneer je al iemand hebt ingeschreven voor dit cursusjaar (2017-2018), heb je een wachtwoord ontvangen in een aparte mail tegelijk bij die eerste inschrijving.
  • Voer dan het e-mailadres in waarmee je die eerste keer hebt ingeschreven en het ontvangen wachtwoord.
  • Nu is het niet meer nodig om ook alle gegevens van de betalingsplichtige in te vullen.
  • Door de gevraagde gegevens in te voeren en uiteindelijk op 'verzenden' te drukken, schrijf je jezelf of je kind in voor de cursus of les in.
 • Bij heel veel cursussen kun je nog instromen als de cursus al begonnen is.
  Afhankelijk van de opbouw van de cursus en je ervaringsniveau kijken we of het in het geval van jouw inschrijving mogelijk is. Als je je voor een lopende cursus inschrijft nemen we, als er overleg nodig is, contact met je op. Anders ontvang je direct een bevestigingsbrief met daarin de informatie over je eerste les. 

  Je kunt (bijna) altijd gebruik maken van de mogelijkheid van een proefles, mail daarvoor De VAK.

 • Als je je hebt ingeschreven voor een cursus die het maximale aantal deelnemers al bereikt heeft, nemen we contact met je op. Bij veel belangstelling is het soms mogelijk een tweede groep te starten of we weten een goed alternatief voor je. Ook kun je je eventueel op een wachtlijst laten plaatsen.

  Als je het snel wilt weten dan kun je er ook voor kiezen even te mailen of te bellen 015-8904901, misschien is het voor de cursus van jouw keuze al duidelijk.

  Naast dat er een maximum aantal deelnemers voor een cursus is, is er ook een minimaal aantal deelnemers. Als dat minimum bij de startdatum niet is gehaald, kan het gebeuren dat de cursus wordt geannuleerd, wordt uitgesteld of wordt samengevoegd met een ander tijdstip of dag. Daarover krijg je bericht.
  We proberen dat uiterlijk twee weken voor de startdatum te doen. 

 • Heb je interesse in een instrumentale- of zangmuziekles met 1, 2, 3 of 4 deelnemers? Dan kun je een keuze maken uit de lessen via het menu Muziekles in de blauwe balk, bovenaan deze pagina. Hier kun je kiezen voor een instrument of een zangles. De lestarieven zijn afhankelijk van hoe lang je gewenste lesduur is en met hoeveel andere leerlingen je les wilt. Hieronder vind je er meer informatie over:

  Lesgeld
  Het lesgeld is afhankelijk van de lesduur en van het aantal medeleerlingen waar je voor kiest. Je kunt dit aangeven in het inschrijfformulier. Het lesgeld wordt bepaald aan de hand van de twee onderstaande basistarieven:
  • € 449,- is het basistarief per jaar voor cursisten van 5 tot en met 20 jaar voor een leseenheid van 15 minuten
  • € 552,- is het basistarief per jaar voor cursisten van 21 jaar en ouder voor een leseenheid van 15 minuten
  Lesgeld kan in 9 maandelijkse termijnen (oktober tot en met juni) worden voldaan.

  Voorbeelden van een aantal lesvormen
  • kind/jongere, iedere week 20 minuten individueel les: € 599,- per jaar of € 67,- per maand
  • kind/jongere, iedere week 30 minuten individueel les: € 898, per jaar of € 100,- per maand
  • kind/jongere, iedere week 40 minuten duoles: € 599,- per jaar of € 67,- per maand
  • kind/jongere, iedere week 45 minuten les in een groepje van 3: € 449,- per jaar of € 50,- per maand
  • kind/jongere, iedere week 60 minuten les in een groepje van 4: € 449,- per jaar of € 50,- per maand
  • volwassene, iedere week 30 minuten individueel les: € 1104,- per jaar of € 123,- per maand
  • volwassene, 1 keer per 2 weken 45 minuten les, samen met een medecursist: € 414,= per jaar of € 46,- per maand

  Alternatieve lesvormen zijn in overleg met de desbetreffende docent mogelijk.

  Via deze link lees je meer over de lesvormen en tarieven van deze muzieklessen op maat.
 • Wanneer je voor het eerste dit cursusjaar (2017-2018) inschrijft, moet je 'doorgaan zonder account' als je je wilt inschrijven voor een les of cursus.

  Bekijk hier een instructievideo


  Wanneer je al een keer eerder hebt ingeschreven dit cursusjaar (2017-2018) dan kun je inloggen met het e-mailadres dat je de eerste keer hebt gebruikt en het wachtwoord dat je daarbij (in een aparte mail) hebt ontvangen.

  Door in te loggen komen alle gegevens van je inschrijvingen onder een klantaccount te staan. Hierdoor hoef je niet elke keer de gegevens van de betalingsplichtige in te vullen en vele gevallen ook niet alle gegevens van de cursist of leerling. Dit scheelt een hoop tijd.

  In de toekomst is ons het doel dat je kunt inloggen op je VAK-account en een overzicht kan zien van alle cursussen en lessen waarvoor de betalingsplichtige heeft ingeschreven. Bovendien kan je dan gemakkelijker elk jaar herinschrijven.
 • Vanaf eind mei 2018 staat het nieuwe cursusprogramma voor het seizoen 2018 - 2019 op onze website. Vanaf dan kun je je inschrijven voor lessen en cursussen die starten vanaf september 2018.

  Voor het cursusjaar 2017 - 2018 kun je je nog altijd inschrijven voor openstaande cursussen en lessen. Bekijk het aanbod hier.

Annuleren/Opzeggen

 • Het annuleren van een inschrijving voor een cursus of een les is mogelijk tot twee weken vóór aanvang ervan. Aan deze annulering zijn geen kosten verbonden. Bij annulering minder dan twee weken vóór aanvang van de cursus/les wordt € 50,= administratiekosten in rekening gebracht.

  Is de cursus of les al gestart, dan gelden de volgende spelregels:

  Wie met een jaarcursus (30 lessen of meer) of muzieklessen wil stoppen, moet dit per mail doorgeven aan De VAK: opzegging@vak-delft.nl. Dit is mogelijk na 4 maanden. Het telefonisch of mondeling aankondigen van een opzegging geldt niet. Wij hanteren de datum van ontvangst bij De VAK als opzegdatum. Tijdens de opzegtermijn van een volledige kalendermaand kun je de lessen blijven volgen. Na opzegging berekenen we opnieuw hoeveel cursusgeld je moet betalen. De opzegging gaat in op de eerste van de maand, volgend op de opzegtermijn. Het cursusgeld over de resterende periode wordt in mindering gebracht op het nog te betalen cursusgeld of teruggestort.

  Het opzeggen van een korte cursus (minder dan 30 lessen) is niet mogelijk.

  De lesovereenkomst houdt op, aan het eind van elk cursusjaar of na de laatste les van een cursus. Voor elk nieuw lesjaar moet je je opnieuw inschrijven. Half mei 2018 staat het nieuwe cursus- en lesaanbod van De VAK voor het schooljaar 2018-2019 online.

 • Afmelden voor een les door bij voorbeeld ziekte of een andere reden? Doe dit bij voorkeur direct bij je docent, per mail, telefonisch of per Whatsapp/sms.

  Indien je geen gegevens hebt van je docent, stuur dan een mail naar info@vak-delft.nl (voor 17:00 uur) of naar receptie@vak-delft.nl (na 17:00 uur) of bel naar  015-8904901.

Starten met je cursus

 • Een cursus start in principe als het minimum aantal inschrijvingen is bereikt. Het aantal hangt van de cursus af. Zodra het minimum is bereikt, krijg je een brief per e-mail die je bevestigt dat de cursus waar je je voor hebt ingeschreven doorgaat.
  Ons streven is om de bevestigingsmail twee weken voor de startdatum te versturen of, als het minimum niet is gehaald, de cursus te annuleren of uit te stellen.

  Soms spant het er om en wachten we nog even met het annuleren van de cursus in de hoop dat de laatste deelnemer nog binnenkomt. Dan kan het zijn dat je je bevestigingsmail later krijgt dan we zouden willen. Je kunt altijd mailen of bellen (015-8904901) als het voor jou belangrijk is het eerder te weten. Misschien kunnen we je al iets vertellen zodat je een indicatie hebt.

Betalen

 • Bij je inschrijving heb je de keuze om te betalen per maandelijkse incasso of eenmalige incasso. Op de bevestiging van de start van de cursus of op de lesovereenkomst staat deze betalingsconditie vermeld. Je hoeft zelf verder geen actie te ondernemen. Deze afschrijvingen vinden automatisch plaats rond de 25 van de maand.

Proeflessen

 • Een proefles volgen is meestal geen probleem. Kies een cursus of les dat je wilt uitproberen en mail je gegevens en de cursus of les van je keuze door naar info@vak-delft.nl. Je ontvangt hiervan een bevestiging wanneer een proefles mogelijk is.