Veelgestelde vragen

Inschrijven

 • Cursussen
  Alle cursussen kun je vinden in het menu Cursusaanbod in de blauwe balk bovenaan deze pagina. Bij elke cursus vind je, nadat je eventueel de door jou gewenste startdatum hebt geselecteerd, een knop 'inschrijven'. 
  Wanneer de cursus doorgaat, ontvang je een bevestiging van de start van de cursus.

  Muziek- en zangles op maat
  In het geval van instrumentale- of zangmuziekles met 1, 2, 3 of 4 deelnemers werkt het iets anders. Je vindt deze lessen in het menu Muziekles in de blauwe balk, bovenaan deze pagina. Hier kun je kiezen voor een instrument of een zangles. Als je op de knop inschrijven klikt, word je bijvoorbeeld gevraagd aan te geven hoe lang je gewenste lesduur is en met hoeveel andere leerlingen je les wilt (beide zijn van invloed op de lesprijs).
  Vervolgens neemt de desbetreffende muziekdocent contact op om lesdag, -tijd en -duur af te spreken. Wanneer alles rond is, ontvang je een lesovereenkomst.
  Elk nieuw cursusjaar dien je je opnieuw in te schrijven voor een muziek- of zangles.

  Klik op de knop Inschrijven om je in te schrijven voor een cursus of les.
  Inschrijven optie 1:
  • Wanneer je nog niet eerder voor het cursusjaar (2017-2018) hebt ingeschreven, kies je voor 'Doorgaan zonder account'.
  • Door de gevraagde gegevens in te voeren en uiteindelijk op 'verzenden' te drukken, schrijf je jezelf of je kind in voor de cursus of les in.
  Bekijk onderstaande video.


  Inschrijven optie 2: 
  • Wanneer je al iemand hebt ingeschreven voor het cursusjaar 2017-2018, heb je een wachtwoord ontvangen in een aparte mail tegelijk bij die eerste inschrijving.
  • Voer het e-mailadres onder het kopje Inloggen in als gebruikersnaam waarmee je de eerste keer hebt ingeschreven en het ontvangen wachtwoord.
  • Mocht je het wachtwoord zijn vergeten, dan kan je een nieuw wachtwoord aanvragen via de link 'Wachtwoord vergeten?'. Je krijgt dan een link waarmee je je wachtwoord kunt resetten.
  • Nu is het niet meer nodig om ook alle gegevens van de betalingsplichtige en de cursist/leerling in te vullen.
  • Door de gevraagde gegevens in te voeren en uiteindelijk op 'verzenden' te drukken, schrijf je jezelf of je kind in voor de cursus of les in.
 • Bij heel veel cursussen kun je nog instromen als de cursus al begonnen is.
  Afhankelijk van de opbouw van de cursus en je ervaringsniveau kijken we of het in het geval van jouw inschrijving mogelijk is. Als je je voor een lopende cursus inschrijft nemen we, als er overleg nodig is, contact met je op. Anders ontvang je direct een bevestigingsbrief met daarin de informatie over je eerste les. 

  Je kunt (bijna) altijd gebruik maken van de mogelijkheid van een proefles, mail daarvoor De VAK.

 • Als je je hebt ingeschreven voor een cursus die het maximale aantal deelnemers al bereikt heeft, nemen we contact met je op. Bij veel belangstelling is het soms mogelijk een tweede groep te starten of we weten een goed alternatief voor je. Ook kun je je eventueel op een wachtlijst laten plaatsen.

  Als je het snel wilt weten dan kun je er ook voor kiezen even te mailen of te bellen 015-8904901, misschien is het voor de cursus van jouw keuze al duidelijk.

  Naast dat er een maximum aantal deelnemers voor een cursus is, is er ook een minimaal aantal deelnemers. Als dat minimum bij de startdatum niet is gehaald, kan het gebeuren dat de cursus wordt geannuleerd, wordt uitgesteld of wordt samengevoegd met een ander tijdstip of dag. Daarover krijg je bericht.
  We proberen dat uiterlijk twee weken voor de startdatum te doen. 

 • Heb je interesse in een instrumentale- of zangmuziekles met 1, 2, 3 of 4 deelnemers? Dan kun je een keuze maken uit de lessen via het menu Muziekles in de blauwe balk, bovenaan deze pagina. Hier kun je kiezen voor een instrument of een zangles. De lestarieven zijn afhankelijk van hoe lang je gewenste lesduur is en met hoeveel andere leerlingen je les wilt. Hieronder vind je er meer informatie over:

  Lesgeld
  Het lesgeld is afhankelijk van de lesduur en van het aantal medeleerlingen waar je voor kiest. Je kunt dit aangeven in het inschrijfformulier. Het lesgeld wordt bepaald aan de hand van de twee onderstaande basistarieven:
  • € 465,- is het basistarief per jaar voor cursisten van 5 tot en met 20 jaar voor een leseenheid van 15 minuten
  • € 563,- is het basistarief per jaar voor cursisten van 21 jaar en ouder voor een leseenheid van 15 minuten
  Bekijk hier een tabel met voorbeelden van het lesgeld op basis van lesduur, leeftijd en het aantal leerlingen per les.

  Lesgeld kan eenmalig of in maandelijkse termijnen worden voldaan via automatische incasso.  In overleg met de docent zijn ook andere lesvormen mogelijk. Wil je dat? Geef dan bij het inschrijven bij ‘opmerkingen’ aan wat je wilt.

 • Klik op de knop Inschrijven om je in te schrijven voor een cursus of les.
  Inschrijven optie 1:
  • Wanneer je nog niet eerder dit cursusjaar (2017-2018) hebt ingeschreven, kies je voor 'Doorgaan zonder account'.
  • Door de gevraagde gegevens in te voeren en uiteindelijk op 'verzenden' te drukken, schrijf je jezelf of je kind in voor de cursus of les.

  Bekijk hier een instructievideo


  Inschrijven optie 2:
  • Wanneer je al iemand hebt ingeschreven voor dit cursusjaar (2017-2018), heb je een wachtwoord ontvangen in een aparte mail tegelijk bij die eerste inschrijving.
  • Voer het e-mailadres onder het kopje Inloggen in als gebruikersnaam waarmee je de eerste keer hebt ingeschreven en het destijds ontvangen wachtwoord.
  • Mocht je het wachtwoord zijn vergeten, dan kan je een nieuw wachtwoord aanvragen via de link 'Wachtwoord vergeten?'. Je krijgt dan een link waarmee je je wachtwoord kunt resetten.
  • Na het in te loggen zijn de gegevens van de betalingsplichtige vooraf ingevuld en kan je de desbetreffende cursist  of leerling kiezen. Dit scheelt een hoop tijd bij het opnieuw inschrijven voor muziekles of voor een cursus.
  • Door de gevraagde gegevens in te voeren en uiteindelijk op 'verzenden' te drukken, schrijf je jezelf of je kind in voor de cursus of les.

  In de toekomst is ons het doel dat je kunt inloggen op je VAK-account en een overzicht kan zien van alle cursussen en lessen waarvoor de betalingsplichtige heeft ingeschreven. Bovendien kan je dan gemakkelijker elk jaar herinschrijven.
 • Het is nu mogelijk om in te schrijven voor de lessen en cursusen van het nieuwe cursusprogramma voor het seizoen 2019 - 2020.
 • Nadat je op de oranje knop “inschrijven” hebt geklikt kom je op de inschrijfpagina terecht. Op deze pagina kun je je je gebruikersnaam (emailadres) en wachtwoord invullen om in te loggen en je inschrijving te voltooien.

  Weet je je wachtwoord niet meer? Klik dan op “Wachtwoord vergeten”. Vul je emailadres in en klik op “reset password”. In je mailbox krijg je een e-mailbericht, met instructies voor het instellen van een nieuw wachtwoord. 

  Geen mail ontvangen? Controleer dan de spam-map of map ongewenste e-mail. 

 • Dat kan alleen als je een nieuwe klant bent. Nadat je op de oranje knop “inschrijven” hebt geklikt komt je op de inschrijfpagina. Daar kies je voor “Doorgaan zonder account”. Als je je inschrijving op deze manier voltooit ontvang je ook direct een wachtwoord en heb je een account bij De VAK. Inschrijven voor een volgende cursus gaat in het vervolg met deze inloggegevens.
 • Als het niet lukt om in te schrijven, vragen wij je langs te komen bij de administratie van De VAK. Een medewerker zal de inschrijving samen doorlopen en je een wachtwoord meegeven voor de volgende inschrijvingen. 
 • Elk kind dient apart ingeschreven te worden. Aan het begin van het inschrijfformulier is de gelegenheid een nieuwe student (degene die de les volgt) aan te maken. Voor elk kind dat je wilt inschrijven maak je een 'student' aan. Zo hoef je niet voor ieder kind een apart account met wachtwoord te maken. 
 • De curussen in wijkcentrum De Hofstee in de wijk Tanthof in Delft zijn hier te vinden. 
  Bekijk ook hier de poster met alle cursussen op een rijtje.

Annuleren/Opzeggen

 • Bij nog niet gestarte cursussen of lessen:
  Het annuleren van een inschrijving voor een cursus of een les is mogelijk tot twee weken vóór aanvang van de cursus. Aan deze annulering zijn geen kosten verbonden.
  Bij annulering minder dan twee weken vóór aanvang van de cursus/les wordt € 50, - administratiekosten in rekening gebracht.

  Is de cursus of les al gestart, dan gelden de volgende spelregels:

  Bij het volgen van een cursus of lessenreeks t/m 12 lessen is geen tussentijdse opzegging mogelijk. Voor een cursus of lessenreeks met meer dan 12 lessen geldt een opzegtermijn van 4 weken. Je ontvangt dan restitutie over de, na die vier weken opzegtermijn, nog volgende lessen. 

  Opzeggingen dienen per e-mail te gebeuren via emailadres info@vak-delft.nl. Je krijgt dan een ontvangstbevestiging. Alleen bij opzegging door omstandigheden die niet waren te voorzien, kan de cursist in overleg met de docent afwijkende afspraken maken.

 • Afmelden voor een les door bij voorbeeld ziekte of een andere reden? Doe dit bij voorkeur direct bij je docent, per mail, telefonisch of per Whatsapp/sms.

  Indien je geen gegevens hebt van je docent, stuur dan een mail naar info@vak-delft.nl (voor 17:00 uur) of bel naar  015-8904901.

Starten met je cursus

 • Een cursus start in principe als het minimum aantal inschrijvingen is bereikt. Het aantal hangt van de cursus af. Zodra het minimum is bereikt, krijg je een brief per e-mail die je bevestigt dat de cursus waar je je voor hebt ingeschreven doorgaat.
  Ons streven is om de bevestigingsmail twee weken voor de startdatum te versturen of, als het minimum niet is gehaald, de cursus te annuleren of uit te stellen.

  Soms spant het er om en wachten we nog even met het annuleren van de cursus in de hoop dat de laatste deelnemer nog binnenkomt. Dan kan het zijn dat je je bevestigingsmail later krijgt dan we zouden willen. Je kunt altijd mailen of bellen (015-8904901) als het voor jou belangrijk is het eerder te weten. Misschien kunnen we je al iets vertellen zodat je een indicatie hebt.
 • Nieuw in 2020 zijn de lessen in het pand aan Westvest 9, de oude locatie van De VAK. 

  Een aantal lessen en cursussen vinden de komende maanden niet in OPEN (of de Hofstee) plaatsv, maar in het “oude” pand van De VAK aan de Westvest. Op deze manier zorgen we ervoor dat er voor iedere groep en ieder koor voldoende ruimte en kubieke meters verse lucht beschikbaar zijn. Mocht je les in de Westvest plaatsvinden, dan ontvang je daarover bericht.

Betalen

Proeflessen

 • Een proefles volgen is meestal geen probleem. Stuur een e-mail naar: info@vak-delft.nl met de naam van de cursus/les, de dag, het tijdstip en de naam van de persoon die de proefles wilt volgen (bijvoorbeeld je eigen naam of dat van je kind). Als het mogelijk is om een proefles te volgen, ontvang je een bevestiging.
  • Houd er rekening mee dat je slechts één proefles per keer kunt aanvragen. 
  • Houd er rekening mee dat een proefles vrijblijvend is. Je betaalt niet voor de les als je besluit de cursus niet te volgen. Volg je de cursus wel, dan rekenen wij de proefles mee in het aantal te volgen lessen.


Richtlijnen