Docenten

Marja van  Rossum
Mijn motto: iedereen kan schrijven, iedereen heeft iets te vertellen dat de moeite waard is!
docent schrijven

Het plezier in schrijven en lezen begon in mijn kindertijd. Mijn moeder was een leesbeest, ze las graag voor. Altijd waren er bij ons thuis boeken voorhanden.
Al vroeg begon ik zelf verhaaltjes te schrijven, die ik helemaal afmaakt met eigen illustraties. Met schrijven ben ik daarna nooit meer gestopt. Jarenlang volgde ik met veel plezier allerlei cursussen creatief schrijven en maakte ik deel uit van een schrijfgroep.

In 2009 rondde ik de Docenten Opleiding Creatief Schrijven in Amsterdam af. Sindsdien geef ik schrijfcursussen en schrijfworkshops aan jong en oud. Van mijn cursisten krijg ik terug dat ze tijdens mijn lessen loskomen in hun denken en schrijven. De werkvormen van creatief denken en filosoferen, die ik als mijn broekzak ken vanuit mijn ‘andere’ vakgebied als kinderfilosoof dragen daar zeker aan bij.

Ik houd er van mensen uit te dagen en in een flow te brengen, waarin het schrijven hen plezier brengt, verrast, en verwondert. Door de docentenopleiding ben ik een all-round docent creatief schrijven en kan ik zowel beginnende als gevorderde schrijvers begeleiden, maar ook mensen die beroepsmatig schrijven, of lesgeven aan anderen.

Ik vind het om meerdere redenen fijn om als schrijfdocent bij De VAK te werken. Het geeft me niet alleen de gelegenheid om mijn kennis en kunde in te zetten voor verschillende doelgroepen, maar ook om samen te werken met andere docenten en cursisten. Zowel op het gebied van schrijven als in andere disciplines. De realisatie van ‘het Vergeetboek’, een samenwerking tussen cursisten schrijven en schildercursisten is daarvan een mooi voorbeeld.

Mijn motto: iedereen kan schrijven, iedereen heeft iets te vertellen dat de moeite waard is!