Docenten

Margriet van Bebber
docent schrijven
Margriet van Bebber is dichter-schrijver en schrijfdocent. Ze werkt graag samen met beeldend kunstenaars en architecten. Je komt haar teksten tegen op verrassende plaatsen, zoals in de koepel van een schoolgebouw en op leuningen van veertien bruggen in de Harnaschpolder in Delft. Haar gedichten vind je ook in diverse bundels, tijdschriften en poëziekalenders.

Haar hart ligt bij schrijven op locatie. In 2014 verbleef zij op uitnodiging in een writer’s residence bij een UNESCO biosfeerreservaat in Finland.

Margriet geeft alle soorten schrijfcursussen, -workshops en -trainingen van creatief schrijven, proza en poëzie tot [auto]biografisch schrijven. (www.hetschrijfbedrijf.com)

Ze organiseert schrijfwandelingen, -weekends en -weken in binnen- en buitenland.

Tot half 2013 was Margriet manager bij De VAK. Nu is ze directeur en hoofddocent van Dactylus│ academie voor schrijfdocenten, waar ze nieuwe schrijfdocenten opleidt.

“Schrijven is een ontdekkingstocht. Ik neem je mee op expeditie naar de Noordpool, de tropen en naar onbekend Delft. Ik zorg voor de uitrusting om gletsjerspleten over te steken, steile hellingen te nemen en wildwater te overbruggen.“
Poëziewerkplaats 18+