Docenten

Tamara Obreskova
docent muziek
VAKdocente Tamara Obreskova is (opera)zangeres, zangdocent, coach, dirigent en stemdokter. Zij is een zeer veelzijdige zangeres die het klassieke opera- en liedrepertoire goed beheerst. Daarnaast staat zij als Jazzzangeres ook haar mannetje. Ze geeft zanglessen voor musicals- pop- en jazzzangers. Daarnaast biedt ze individuele stemvorming voor alle soorten zang.

Tamara: “Elke zanger heeft recht op een goede docent. Ik probeer altijd het beste uit mijn leerling te halen. Jong, oud, professioneel of beginner, bij iedereen! Het werken met mensen is fantastisch en geeft mij veel energie. Bovendien wordt er heel wat af gelachen tijdens de les, ook heel belangrijk!”

Tamara Obreskova studeerde aan het conservatorium in Minsk en heeft zich daarna verder in Opera verdiept. In Lúbeck en Parijs kreeg ze lessen van Galina Vishnevskaya, de vrouw van Dmitri Shostakovich. In Nederland is ze, onder andere, door Christina Deutekom en Esin Ozan vele jaren gecoacht. Tamara was te zien en te horen in o.a. Mozarts Requiem, Bachs Mattheus Passie en diverse Belcanto en Operarecitals in het Concertgebouw in Amsterdam en de Muziektheater aan ‘t IJ. Ook heeft ze een CD ‘’Atilla’’ van G.Verdi opgenomen met Harry Peters en Jan Derksen in de Vredeburg in Utrecht. 

Wil jij meer weten over Tamara? Kijk dan ook op haar website.