Docenten

Sanne de  Jong
docent muziek
Ik heb mijn Bachelor gehaald aan het Codarts Conservatorium, richting vocals pop. Een van de grootste voordelen van mijn studie vond ik dat “pop” in de breedste zin van het woord opgevat werd: zo heb ik les gehad in onder andere pop, rock, indie, blues, folk en latin en heb ik zelfs een semester klassieke zang kunnen studeren. Creativiteit en eigenheid werd aangemoedigd. Ik heb een minor gedaan in songwriting en ben tijdens mijn opleiding geschoold in vakdidactiek en pedagogiek.

Voordat ik aan mijn Bachelor begon heb ik vooropleidingen gedaan op het Fontys Jazz Conservatorium en de Rockacademie te Tilburg. Na mijn opleiding heb ik een aanvullende cursus gedaan bij ZangExpress, een stichting die zich speciaal richt op zangonderwijs voor kinderen. Al deze componenten samen hebben mij gevormd tot een breed onderlegde zangeres, songwriter én docente. Inmiddels ben ik zes jaar actief als zangdocent. 

Ik geef les via moderne methodes als Complete Vocale Techniek en EVTS, die wetenschappelijk hebben onderzocht welke geluiden er nu eigenlijk allemaal op een gezonde manier zijn te maken met de stem. Daarom zijn de perfecte methodes om leerlingen te ondersteunen in wat zij willen bereiken: of je nu wilt gaan voor een catchy pop-sound, harde rock of zwoele jazz, het is allemaal mogelijk. Ik pas mijn lessen vervolgens aan op de wensen van de leerling! We zingen liedjes die jij zelf uitkiest en ik help jou vervolgens die zo goed mogelijk neer te zetten. 
In al mijn lessen besteed ik aandacht aan techniek, solfège en performance, maar plezier hebben en houden in het maken van muziek staat voorop. Heb je interesse in songwriting, muziektheorie, jezelf begeleiden op de piano of nog iets anders? Laat het me weten en we gaan er mee aan de slag! 

Naast mijn werk als docent ben ik volop actief in de muziekindustrie. Momenteel zing ik in Totally Spice (een Spice Girls coverband) en breng ik eigen werk uit met girl group IVEY.

Meld je aan voor een proefles als je benieuwd bent naar mijn lessen!
Popkoor From the Top Zangles voor alle leeftijden 6+