Docenten

Radboud Post
Docent muziek
Radboud Post studeerde klassiek viool bij Vaclav Novak aan het Rotterdams Conservatorium en bij Tibor Varga aan de Academie de Musique Sion in Zwitserland. Hierna ging hij door in de argentijnse tango, hoofdvak viool, bij Leo Vervelde, Wim Warman, Gustavo Beytelmann en Micha Molthoff, waarin hij cum laude afstudeerde. Hij is gespecialiseerd in “a la parilla-spel”, het geïmproviseerd uitvoeren van tango zonder arrangementen in verschillende bezettingen.

Hij vierde internationaal successen met het Piazzolla-Ensemble Rotterdam, trad op als solist bij Orquesta Tipica OTRA, en was violist van Quinteto Arrastre dat een eerste prijs won bij het Double Ocho Concour.

Momenteel geeft hij recitals in klassiek met de pianist Carlos Baños, en treed hij op in binnen en buitenland met de befaamde tangopianist Wim Warman.

Als docent tango is hij aan verschillende scholen en conservatoria in binnen en buitenland verbonden. 

“Mensen en muziek zijn mijn passie. Daarom geeft zowel het podium als doceren mij een grote voldoening als mens en musicus. Als docent leer je ook iedere keer weer van je studenten, wat bijdraagt aan de continue groei als musicus die in mijn filosofie als kunstenaar noodzakelijk is.”