Docenten

Marlous Tolhuisen
docent muziek

Zij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium richting muziek-theater en volgde daarna nog een kopstudiejaar aan de Hoge School voor de Kunsten in Amsterdam, richting kleinkunst. Naast haar studie muziek-theater heeft zij ook een achtergrond in klassieke zang en pop.

Daarna heeft zij in verschillende musicalproducties gestaan waaronder Beauty and the Beast, Wat zien ik?! de Musical, Joe; de hemel kan wachten,The Sound of Music en Mary Poppins. Ook is zij werkzaam als actrice in de Efteling, zingt in kleine bezettingen van pop tot klassiek, met gitaar, piano of met meerdere stemmen.

In de afgelopen jaren heeft zij zich ook ontwikkeld als als docent (afgestudeerd EVTS docent) en zich verdiept in CVT techniek. Zij schreef, regisseerde, begeleidde en verzorgde de zang bij verschillende theaterproducties, en is momenteel werkzaam op de VAK op zowel de theaterafdeling als de muziek- en KE afdeling. Het koor Delfts Blond staat onder haar leiding.

Verder is zij werkzaam bij Muziekschool Westland als docent zang lichte muziek, staat zij voor popkoor True Colors, is zij werkzaam bij het Klooster in Woerden als zangdocent op de theaterafdeling, en geeft verschillende trainingen en workshops voor jong en oud.