Docenten

Marijke van der Harst
Docent muziek
Marijke van der Harst leidt sinds 2019 het ensemble Chiaroscuro bij De VAK in Delft, de muziekschool waar zij zelf als kind haar eerste muzieklessen mocht ontvangen in de tijd dat Pierre van Hauwe daar de scepter zwaaide. Nadien studeerde zij piano aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en studeerde af aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam.

Na haar studie is zij in het zang circuit terecht gekomen en heeft zich bekwaamd in het ensemble zingen op ’t hoogste niveau. Zij zingt al enkele decennia als sopraan in Cappella Amsterdam en andere professionele ensembles. Inmiddels heeft ze een macht aan ervaring opgedaan en wil ze met veel plezier koor- en ensemblezangers kennis laten maken met de fijne kneepjes van het vak ‘ensemble zingen’.

Zij heeft vanuit haar eigen zangpraktijk veel oude muziek gezongen en ook als producent van Het Sweelinck Monument (swinckel.nl en jpsweelinck.nl) heeft ze veel kennis opgedaan over de uitvoeringspraktijk van vocale muziek uit de 16e- en 17e eeuw. Vandaar dat zij graag met het oude muziekensemble Chiaroscuro de vocale muziek uit die periodes tot klinken wil brengen.
Vocaal ensemble Chiaroscuro