Docenten

Joana Rolo
docent piano
Pianiste Joana Rolo (Portugal) studeerde klassiek piano aan hogeschool voor de kunsten Codarts (Rotterdam) met Aquiles Delle Vigne en Jean-Bernard Pommier. Ze woont nu zeven jaar in Rotterdam en heeft zich vanaf moment één ingespannen om Nederlands te leren. Joana geeft solo recitals maar is ook als pianist actief in kamermuziek met zangers, dans begeleiding en oude films begeleiding.

Omdat ze naast Portugees en Nederlands ook vloeiend Frans en Engels spreekt, is ze een veelgevraagd pianodocente bij internationale scholen. Joana werkt graag met je aan klassiek repertoire. Dankzij haar uitgebreide repertoirekennis weet ze bij ieder niveau mooie en motiverende muziekstukken te vinden. Ze werkt spelenderwijs en improviserend aan o.a. techniek en harmonisch inzicht. Plezier in de schoonheid van de muziek staat bij Joana centraal.

Joana was in 2015 en 2016 drie maanden werkzaam in Nepal en Mozambique. Daar heeft ze algemene muziek en dans activiteiten onderwezen in vluchtelingenkampen, NGO's en opleiding aan docenten gegeven.
Piano