Docenten

Jitske Bras
docent muziek

'Met een druk op de knop verander ik het donkere lokaal in een theater ruimte waar uiteenlopende verhalen tot leven zullen komen. De kinderen kijken me aan met een blik van; kom maar op, wat gaan we doen? We gaan eerst gekke bekken trekken, lichaam los schudden en dan naar elkaar roepen en brullen als een leeuw. We drinken thee met een tuttige dame, staan op de markt verse vis te verkopen, laten de sirene af gaan, waar een ziekenwagen niet tegen op kan en zingen een slaapliedje voor een babytje. Wauw wat kunnen we veel met onze stem! En het is helemaal niet moeilijk. Nou ja, niet moeilijk...... Durf, Vertrouwen en een Veilig gevoel om je te mogen laten zien, is een voorwaarde en dat is wat ik ze graag bied.'

Jitske studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Richting klassieke zang. Na haar studie heeft zij zich bezig gehouden met musical zang en heeft bij Joop van den Ende theaterproducties gespeeld in de musical The Sound of Music. 

Na een lange wereld reis is zij zich verder gaan ontwikkelen en behaalde het certificaat EVTS ( Estill Voice Trainings System) en verdiepte zich in de CVT methode. 

Opera bleef ook een passie voor Jitske en zo studeerde zij intensief bij Prezrenka en James MC Cray. Naast deze lessen is zij bij De Nationale reisopera gaan zingen en deed verschillende producties zoals Boris Goudanov, Medea en koorprojecten. 

Onlangs heeft zij haar ZangExpress certificaat behaald, dat vooral op kinderen gericht is.  Jitske heeft les gegeven op het Rijswijks Jeugd theater, Hofplein theater in Rotterdam en op het CkC te Zoetermeer. 

Naast de lessen die zij zo'n 10 jaar bij De VAK geeft, heeft zij een zangpraktijk aan huis waar ze stemtraining/zangles geeft voor zangers en docenten en  traint zij het Delftse meiden koor Cantiamo en het vrouwen koor Chansemble.