Docenten

Ida Hazenberg
Muziek is mijn passie
docent muziek
Muziek, zelf spelen.
Ik ben afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hoofdvak: klarinet. Bijvak: Basklarinet.

Ik speel/speelde in groepen met een verschillend karakter. Klezmer en Balkangroepen, Blazersgroepen, Symfonieorkesten, Harmonieorkesten.

Muziektherapie.
Naast mijn opleiding als klarinettist ben ik afgestudeerd als muziektherapeut aan de Hogeschool Midden-Nederland in Amersfoort. Ik ben opgenomen in het register Vaktherapie. FVB 106754

Een aantal jaren heb ik als muziektherapeut gewerkt op dagcentra voor kinderen en volwassenen met een beperking voor de organisatie Ipse-De Bruggen. Projectmatig heb ik in Bosnië gewerkt met vrouwen en kinderen die door oorlog getraumatiseerd zijn. Sinds 2014 geef ik muziekles aan 2 Tyltyl groepen (cluster 3) van de Maurice Maeterlinckschool in Delft. Vanaf 2018 geef ik ook muziektherapie aan kinderen en jongeren met ASS (autisme) bij hen thuis, in de regio Den Haag voor Stichting Papageno.

Ik geef muziektherapie bij De VAK omdat ik het belangrijk vind dat jongens en meisjes met een beperking net als hun zussen en broers naar De VAK/OPEN kunnen komen voor een cursus muziek.

Vakleerkracht Muziek.
Ik ben bevoegd als Vakleerkracht. Op dit moment geef ik muzieklessen aan de Jozefschool in Schipluiden.