Docenten

Hilde de  Wolf
docent muziek

Hilde de Wolf geeft op De VAK blokfluitlessen aan kinderen en volwassenen, het blokfluitensemble en de cursus 5x5 muziek. 
De blokfluit is een houten blaasinstrument en heeft naast de bekende sopraan, ook de grotere zoals: alt, tenor en bas. De sopraan is uitermate geschikt voor de jonge kinderen om te 'beginnen' met muziek. Kinderen van 10 jaar kunnen al beginnen op de altblokfluit. De alt is het solo-instrument. Op latere leeftijd volgen de tenor en bas en het spelen in een blokfluitensemble. Het blokfluit-traject op De VAK is naar keuze inclusief een voorbereiding voor het Conservatorium. Iedereen kan instappen, ook volwassenen.

Studie: 
Rotterdams Conservatorium: "Masters-uitvoerend musicus" in 1991. Vervolgstudie aan de Staatliche Hochschule te Trossingen, Duitsland met als specialisatie middeleeuwen en eigentijdse composities voor blokfluit. Diploma: Künstlerische Abschlussprüfung in 1994.

Muzikale carriere: 
1993: Finale van 'het internationale Van Wassenaer Concours' met het Icarus ensemble. Cd opnamens en optredens. Georganiseerd door het Nederlands Impresariaat en uit eigen onderneming in Oude Muziek series en Europese festivals, en in landen als IJsland, Amerika en Japan. Momenteel vaste blokfluitist bij het orkest van de Laurenskerk te Rotterdam en Concerto Brabant te 's Hertogenbosch. Zie de website via de link boven dit stuk.

CD release: 
-Flights of Fancy, Icarus ensemble 1999, Claves Records 
-Giovanni Battista Fontana, Icarus ensemble 2002, Claves Records 
-Lodovico Grossi da Viadana, Salmi a Quattro Chori (1612) o.l.v. Frans Brüggen. Released 1995 Accademia Musicale Chigiana di Siena, Italië

Momenteel: 
Docent blokfluit aan:
-De VAK, centrum voor de kunsten Delft
-Nieuwerkerkse muziekschool Nieuwerkerk aan den IJssel
-Centrum voor de Kunsten, Spijkenisse
-Stichting Muziekonderwijs Pijnacker

 
Blokfluit Delft Blokfluitensemble