Docenten

Emiel Janssen
docent muziek
Emiel Janssen speelt sinds jonge leeftijd zowel pop- als klassieke muziek. In 2014 behaalde Emiel zijn master-diploma aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag na daar gestudeerd te hebben bij Marcel Baudet, Paul Komen en Ellen Corver.

Hij speelde in onder meer De Doelen in Rotterdam, Het Concertgebouw in Amsterdam en de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag. Ook was hij meermaals te horen op radio 4. In 2013 speelde Emiel met een ensemble van het Nederlands Jeugd Orkest het minimalistische Music for 18 musicians van Steve Reich op Lowlands. Ook werkte hij veel samen met choreografen, zo voerde hij Music for a summer Evening van George Crumb uit met een choreografie van Regina van Berkel in Radio Kootwijk.

Samen met zijn neef Tim Sabel, ook pianist, vormt hij Duo Durville. Een ensemble wat zich specialiseert in moderne muziek op twee piano’s.

Naast zijn uitvoerspraktijk geeft Emiel al geruime tijd les aan leerlingen van alle leeftijden. Via handgebaren en solmiseren geeft hij jonge leerlingen eerst een zo groot mogelijk muzikaal besef, voor hij aan de aardse zaken als noten lezen begint. Oudere leerlingen probeert hij zo concreet mogelijk handvatten te bieden voor het pianospel.
Piano