Docenten

Ed Baatsen
docent piano

Ed Baatsen is sinds lange tijd actief in de Nederlandse jazz-scene. Ook speelde hij door de jaren vele andere stijlen, zoals salsa, latin-jazz, maar ook pop en soul muziek. 

Ed Baatsen maakt sinds 1994 deel uit van de groep Special Delivery. Met deze groep neemt hij 5 cd’s op en staat in 1999 en 2002 op het North Sea Jazz Festival. In december 2010 maken ze de schitterende dvd "Live at LantarenVenster". 
Special Delivery speelt alleen eigen werk van Henk de Ligt en Ed Baatsen. HPdeTijd bombardeerde hen tot “meest originele en getalenteerde jazzcomponisten van het land”.

In 2009 neemt Ed zijn eerste solo album op: Up Close & Personal. Deze cd kreeg ook veel positieve aandacht van de vakpers.(zie website via de link hierboven)

In het voorjaar van 2010 richt hij het trio Kenturah's Kitchen op. 
Dit trio is meteen succesvol;in 2012 worden ze geselecteerd("blindfold")voor de halve finale van de Dutch Jazz Competition en ook voor de Jazzdag in LantarenVenster in Rotterdam. In 2013 is Kenturah’s Kitchen o.a. te zien en te horen in het zondagochtend programma van de VPRO, Vrije Geluiden. 

Sinds juni 2012 maakt Ed deel uit van The Masha Bijlsma Band. 

Jazzensemble ”Jazz & Beyond” Piano Jazzense Jazz & More