Docenten

Mariska van den  Enden
Elk jaar bedenk ik nieuwe cursussen
docent beeldend
Sinds 1994 werk in bij De VAK, centrum voor de kunsten en ik heb het hier heel erg naar mijn zin.

Elk jaar bedenk ik nieuwe cursussen en workshops, met als gevolg dat vele cursisten al heel lang bij mij op cursus zitten, maar er is er ook elk jaar weer ruimte voor nieuwe instroom!

Ik geef les aan beginners en gevorderden, vooral die afwisseling vind ik ontzettend leuk en het bedenken van elk jaar een nieuwe cursus een super leuke uitdaging.

Bijzondere projecten die ik hiernaast doe zijn bijvoorbeeld meedoen met de Levende Etalagedag (met de cursisten samen hebben we een groot werk gemaakt n.a.v. Het straatje van Vermeer. Ook doen we dit jaar met de gevorderde cursisten mee met CanalArt 2016. Wij maken hiervoor gezamenlijk een heel groot drijvend schilderij op houten panelen n.a.v. de waterlelies van Claude Monet. Iedereen die het leuk vind om mee te doen helpt mee bij het schilderen van dit project.

Ook het gezamenlijk exposeren buiten de structuur van de VAK wordt regelmatig gedaan, zo hebben we bijv. in de Hofboerderij in Wateringen, Jaffa Delft, ID woonwinkel, Apotheek Phoenixstraat, etc. geexposeerd. Natuurlijk exposeren we ook al het werk minimaal 1 keer per jaar in de Binnenhof van de VAK.

Hiernaast organiseer ik ook workshops op locatie, zo zijn we bijv. in de Ardennen, Texel, Terschelling en Brighton (Engeland) geweest! Maar ook dichter bij huis zoals op een boerderij in MiddenDelfland, het Prinsenhof, ’t Woudt, behoren tot de locaties waar we getekend hebben.

Naast mijn werk als docent tekenen en schilderen ben ik sinds 1989 werkzaam als beeldend kunstenaar.
(in 1989 ben ik afgestudeerd aan de Kon. Academie v. Beeldende Kunsten in Den Haag)

Op dit moment werk ik in houtskool en maak ik houtskooltekeningen n.a.v. het thema “Herinneringslandschap”
Ik exposeer regelmatig en maak ook werk in opdracht. Op mijn website www.mariskavandenenden.nl kun je hier meer over lezen en mijn werk zien. Daarnaast maak ik hoeden en ik ga starten met een opleiding oude schildertechnieken als fesco, schilderen met punische was, het maken van diverse krijtsoorten etc.
Tekenen & schilderen vervolg 16+