Docenten

Mariska van den  Enden
Elk jaar bedenk ik nieuwe cursussen
docent beeldend
In 1989 ben ik afgestudeerd aan de Kon. Academie v. Beeldende Kunsten in Den Haag richting tekenen, schilderen en grafiek.

Sinds 1994 werk ik bij De VAK, centrum voor de kunsten en ik heb het hier heel erg naar mijn zin.

De balans tussen het lesgeven en het vrij werken is voor mij heel belangrijk! Zo houd ik heel veel plezier in beide kanten van mijn kunstenaarschap. Meer info: www.mariskavandenenden.nl of www.mvdelft.nl

Elk jaar bedenk ik nieuwe cursussen, met als gevolg dat veel cursisten al lange tijd bij mij een cursus volgen, maar elk jaar is weer ruimte voor nieuwe instroom!

Het leuke is dat waar ik eerst een beginners en een gevorderde cursus gaf, ik deze nu combineer in de les. Door de jaren heen merkte ik dat er velen zijn die meteen willen schilderen en dan terloops meer techniek willen leren.

Dat kan nu bij mij! We kijken samen hoe het gaat, wat je aan extra techniek kunt gebruiken en dit plan ik dan in, waardoor ik nu nog meer cursus op maat kan aanbieden!

Afgelopen jaar hebben we weer van alles gedaan, van Pieter de Hooch, Geurrilla Girls tot David Hockney, van heel klein naar super grote schilderijen en tekeningen!

Belangrijk hierbij: ieder op zijn eigen wijze en toch heb je veel steun van de groep omdat je met elkaar voor dezelfde opdracht staat.

Het cursistenwerk probeer ik elk jaar weer tentoon te stellen.
Zo worden in 2019 de schilderijen n.a.v. Pieter de Hooch in expositieruimte 38CC in Delft getoond, worden de werken n.a.v. David Hockney in OPEN tentoongesteld, maar exposeerden we in 2019 ook op locatie Maria Jessehof en in de apotheek Phoenixstraat.
Tekenen & schilderen vervolg 16+