Docenten

Hans van Rhoon
docent beeldend

Na een tijd gewerkt te hebben als freelance reisfotograaf voor o.a. de tijdschriften National Geographic, Residence, En France en Villa d'Arte besloot hij 4 jaar geleden zich meer te richten op sociale- en reportage fotografie. Dit resulteerde in zijn eerste project ‘Blijvende Herinneringen: een reis door het Nederlands slavernijverleden in Ghana’. Deze tentoonstelling was te zien in het Wereldmuseum in Rotterdam en aansluitend in het Afrikamuseum in Berg & Dal. Andere projecten volgden zoals ‘Levende Forten’, een landschapsdocumentaire over het hergebruik van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.


Momenteel is hij ingehuurd door de Erasmus Universiteit om politiecorpsen in 10 verschillende Europese landen te fotograferen. Het onderzoek genaamd Composite is een onderzoeksproject dat focust op grootschalige veranderprocessen in politiekorpsen over heel Europa. Dit onderzoek, dat totaal 4 jaren gaat duren, richt zich op de wijze waarop veranderingen in die korpsen worden gemanaged; wat hierin internationaal de verschillen zijn en waarom het ene veranderingsproces in het ene land wel lukt of mislukt en in het andere niet. 

Sinds 2008 is hij freelance hoofddocent bij de fotoacademie in Rotterdam. Hij is ook aangesloten bij en wordt vertegenwoordigd door fotobureau Hollandse Hoogte.

Kijk voor meer informatie over de fotoreizen georganiseerd door Hans van Rhoon www.fotocoaches.nl/fotoreizen/

 

 

Fotografiecursus basis Fotografiecursus vervolg