Voor iedereen die meer wil leren over het gebruik van je stem

Leer over adem en ademsteun, het verschil in techniek tussen hoge en lage tonen, hoe je mooiere klanken kunt halen uit je stem en hoe je kunt zingen met gevoel.

Bij De VAK wordt zangles zowel aan kinderen en jeugd als aan volwassenen gegeven.

Op de VAK zijn individuele zangles- en duo-lessen toegankelijk voor alle leeftijden vanaf 6 jaar. Aangezien de ervaren docenten inspelen op de individuele behoeftes van de leerling zijn de lessen zowel geschikt voor beginners als professionele zangers en leerlingen die zich willen voorbereiden op een toelating voor een conservatorium of een muziekopleiding.

Tijdens zangles leer je zowel de technische kant als de muzikale en de gevoelsmatige kant van het zingen.

Zingen heeft vele facetten in zich.
De technische kant: Zo leer je over adem en ademsteun.
Over resonans en hoe je voorkomt dat je last krijgt van je stem tijdens het zingen.
Je leert hoe je laagtes en hoogtes kunt halen, hoe je zacht zingt of juist luid zingt.
Moderne technieken komen daarbij aan de orde zoals EVT en CVT.
Maar naast de technische kant is er nog een wereld te ontdekken aan de muzikale en de gevoelsmatige kant van het zingen.
Je gaat aan de slag met de tekst en de betekenis van een lied. Waarom iets je raakt. Waar gevoelens zitten in je lichaam en hoe je ze verwerkt in een lied. Hoe breng je een lied over en waar loop je in de praktijk van het optreden tegen aan.

Wat zijn de lesvormen?

Voor zangles kun je je aanmelden in je eentje, samen met iemand anders of in een klein groepje.

Wat heb je nodig voor zangles?

Wat je nodig hebt voor de zanglessen kun je overleggen met de docent. Een map voor je bladmuziek of liedteksten is sowieso handig.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Alle docenten behandelen alle muzikale stijlen en niveau’s in hun lessen. Wel met het onderscheid dat Iris, Inu en Sanne een opleiding ‘lichte zang’ gevolgd hebben op het conservatorium en Jitske en Tamara een opleiding ‘klassieke zang’.