Cursussen Body & Mind

Wil je meer rust, balans maar ook lekker creatief bezig zijn of lekker bewegen? Maak een keuze uit onderstaande Body & Mind cursussen. Sommige cursussen zijn al gestart maar instromen is meestal gewoon mogelijk, net als een proefsles!

Kinderyoga (vanaf maandag 2 november 16:00-17:00 uur) van 7 t/m 12 jaar oud, is een combinatie van een fijne, kindgerichte vorm van yoga, mindfulness en meditatie. Elke les heeft weer een nieuw thema met verschillende oefeningen, spelletjes, houdingen, verhalen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen en creatieve opdrachten. En: veel plezier!
Kom naar de gratis proefles op maandag 26 oktober van 16:00 tot 16:30 uur. Meld je vooraf hiervoor aan via info@vak-delft.nl


De Zenpatronen en mandala tekencursus (zaterdag van 14:30 tot 16:30 uur) helpt je om je creativiteit te verhogen, je gedachten te ontspannen, je concentratie te verhogen, je oog-hand coördinatie te bevorderen en je ruimtelijk inzicht te vergroten. 

Wil je meer rust in je leven? Wil je meer bewust worden van je houding en ademhaling? Doe mee met de Qi Gong cursus (woensdag 19:00-20:00 uur of donderdag  09:30-10:30 uur) Qi Gong is een eeuwenoude Chinese ademhalings- en bewegingsleer. Tijdens de les breng je je aandacht naar binnen, en stem je je ademhaling en vloeiende bewegingen op elkaar af. Hierdoor gaat de Qi (energie) beter stromen en kalmeert je geest. Je verbetert je balans, concentratievermogen en bevordert je algehele welbevinden.

Doe mee met Qi Gong online (zondag 10:00-10:30 uur) lessen vanuit huis. Je creëert een eigen plek waar je zelf ook vaker aan de slag kan. Zo is de stap kleiner om Qi Gong thuis te gaan beoefenen.

Wil jij met aandacht in het leven staan? Bewust-worden van ‘vanzelfsprekende dingen’ als lopen, en denken? En zodoende je (innerlijk) leven verder ontwikkelen? Schrijf je dan nu in voor de beginnerscursus Tai Chi (maandag 10:30-11:30 uur)!
Tai Chi is geschikt voor alle leeftijden, jong tot oud. Bovendien is Tai Chi ook geschikt voor mensen met een chronische aandoening, mensen die aan het herstellen zijn van langdurige ziekte, of mensen die klachten van overspannenheid of burn-out hebben.
Ben je bekend met Tai Chi, en wil je met behulp van Tai Chi echt in verbinding met jezelf én in verbinding met je omgeving komen? Dan is de Tai Chi vervolgcursus (maandag 09:30-10:30 uur) voor jou. Op de wijze waarop Lely Tai Chi geeft, leer je alles over jezelf, je lichaam, je denken, en je gevoelens. En tegelijkertijd leert Tai Chi je te verbinden met anderen.

Zumba dance (dinsdag 19:45-20:45 uur of woensdag 09:30-10:30 uur) is for everyone who wants to feel well physically and mentally. And it’s easy to follow, in other words: Zumba is a party. Exercising while enjoying the down to earth beats which leaves you relaxed and happy.

In de lessen Dans je fit 55+ (woensdag 09:15-10:15 uur) werk je aan een gezonde lichaamshouding, werk je aan coördinatie, balans en doe je spierversterkende oefeningen. De muziek ondersteund de bewegingen en zorgt voor positieve afleiding waardoor je bijna niet merkt dat je aan het trainen bent.

Bij Dans Impro (maandag 20:00-21:00 uur) leer je te vertrouwen op je eigen bewegingskeuze en te dansen in vrijheid en zonder oordeel.
Schrijf je in voor Dans Impro en geniet van het vrij dansen!

Klik hier voor het complete overzicht van de Body & Mind cursussen bij De VAK deze herfst in pdf.