Tango Academy International bij De VAK

Argentijnse tango is wervelende, aanstekelijke muziek, die uitnodigt tot gepassioneerde dans. Op vrijdag 1 december vond met een bijzondere concert de aftrap van de Tango Academy International (TAI), een uniek initiatief in Nederland.

De VAK werkt samen met de TAI en kan daardoor muzieklessen op hoog niveau aanbieden, door gespecialiseerde tangodocenten. Violist Radboud Post, tevens docent aan De VAK en medeoprichter van de TAI: “Dit initiatief wordt nationaal en internationaal door musici en docenten gedragen. Bijzonder is dat de TAI het mogelijk maakt dat kinderen, ook op jonge leeftijd, kunnen kennismaken met tango.”

Om dit te illustreren was op 1 december de 10-jarige Luca Philippens van de partij, die op haar viool de tango ‘El choclo’ ten gehore bracht. Het verzorgen van lessen in tangomuziek is de corebusiness van de TAI. Op allerlei manieren: individueel en groepsgewijs, via workshops, masterclasses en clinics, vervolgt Post. “Voor getalenteerde jongeren die verder willen in Argentijnse tangomuziek komt er ook een Talententraject dat kan leiden tot toelating tot de vervolgopleiding aan Codarts.” 

Inschrijven voor het nieuwe TAI cursusprogramma in Delft is nu mogelijk:
Dus heb je interesse in kwalitatief uitstekende Tango muzieklessen? Schrijf je dan nu in bij De VAK!