Voor inspiratie, stijlen en genres: basiscursus creatief schrijven

In deze cursus verken je alle mogelijke stijlen en genres: van column tot sprookje, van het Zeer Korte Verhaal tot een gedicht. Het creatieve proces en het schrijfplezier staat voorop, als vanzelfsprekend komt de schrijftechniek daarbij.

In iedere schrijfles krijg je één of meer korte schrijfopdrachten. Thuis werk je die verder uit. Door het voorlezen van de geschreven teksten en deze samen bespreken, merk je hoe je tekst overkomt.

Basiscursus Schrijven is spelen met taal

Deze basiscursus is geschikt voor iedereen van 18 tot 98 die verschillende schrijfstijlen en -genres wil uitproberen. In een groep steek je ook veel op van je medecursisten; het is heel interessant om te zien hoe verschillend de uitkomsten van een schrijfopdracht zijn. Al doende leer je je teksten te verbeteren, door die met elkaar te bespreken en tips te krijgen voor verbetering.

Wat leer je bij Schrijven is spelen met taal

Bij creatief schrijven leer je
  • verschillende inspiratiebronnen aan te boren: vanuit de herinnering en vanuit de verbeelding;
  • te schrijven in verschillende stijlen en genres;
  • hoe je elkaar feedback kunt geven en met de ontvangen feedback je teksten verbetert.

Wat zijn de lesvormen?

Je krijgt korte schrijfoefeningen en – opdrachten, individueel, soms in tweetallen of een klein groepje, waarmee je in de les een eerste versie schrijft. Thuis maak je de opdracht op je gemak af. In de volgende les lezen we de teksten voor en bespreken die.

Wat heb je nodig voor de cursus Schrijven is spelen met taal.

Zorg voor pen en papier [schrijfblok], of neem je [opgeladen] laptop mee. Een mapje om uitgedeelde teksten in op te bergen is handig. De docent zorgt voor de rest.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

De lessen zijn wekelijks op woensdagochtend.