Poëziewerkplaats voor ervaren dichters

De Poëziewerkplaats [kortweg PWP] staat in 2019-2020 onder leiding van dichter Mark Boog. Hij geeft steeds nieuwe impulsen en opdrachten. Onder zijn leiding bespreek je elkaars werk en verfijn je je schrijverschap. Wanneer er projecten zijn samen met andere kunstdisciplines of bij (stads)evenementen, dan kun je daaraan meedoen met je werk. De bijeenkomsten zijn één keer per 14 dagen.
Deelnemers worden toegelaten op basis van vooraf ingezonden werk. Wanneer er plaatsen vrij zijn, ontvang je een uitnodiging om werk in te zenden. Is er geen plaats, dan ontvang je bericht dat je op de wachtlijst komt.
De inschrijving en plaatsing op de wachtlijst vindt plaats via VAK-docent Margriet van Bebber.

Over Mark Boog
Mark Boog (1970, Utrecht) won de C. Buddingh'-prijs voor zijn debuut en de VSB-poëzieprijs voor de bundel ‘De encyclopedie van de grote woorden’. Hij publiceerde dichtbundels en romans. In april 2018 verscheen ‘Café De Waarheid’, een roman die gelezen kan worden als een ode aan de buitenstaander. Met John van der Wens maakt hij de interactieve poëzie-app Dichtbij. Zijn werk is in diverse talen vertaald.

Gedichten schrijven en bespreken voor gevorderde dichters

De Poëziewerkplaats is voor ervaren gevorderde dichters die elkaars gedichten bespreken en van feedback voorzien.
Deelnemers worden toegelaten op basis van vooraf ingezonden werk, dat door de dichter-begeleider wordt beoordeeld.

Wat leer je in de Poëziewerkplaats?

De deelnemers hebben de nodige poëzietechnieken al in huis. Je krijgt dus geen les in poëzie. In de bijeenkomsten worden de thuis geschreven gedichten met elkaar besproken. Je leert te reageren op de impulsen en schrijfopdrachten van de dichter-begeleider, je gedichten voor te leggen aan de mededichters, die te bespreken en te herschrijven met de ontvangen feedback.

Wat zijn de lesvormen?

De begeleidende dichter geeft een schrijfopdracht, die je thuis uitwerkt in een gedicht. Tijdens de bijeenkomsten van de Poëziewerkplaats wordt elke gedicht besproken. Thuis ga je weer aan de slag met de feedback die je krijgt.
De PWP wordt geregeld uitgenodigd om aan projecten mee te doen binnen en buiten De VAK.

Wat moet ik meebrengen voor de Poëziewerkplaats?

Een kopie van je gedicht voor alle deelnemers en de docent.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Neem contact op met schrijfdocent Margriet van Bebber om te informeren of er plaats is en of je met jouw ervaring in aanmerking komt voor deelname. 

De bijeenkomsten zijn op woensdag 1x per 14 dagen.    Facebook
LinkedIn
Eigen website van docent