Voor inspiratie, stijlen en genres: basiscursus creatief schrijven

Zoek je een inspirerende schrijfcursus in Delft? Heb je een opfrisser nodig als schrijver? In deze cursus verken je alle mogelijke stijlen en genres: van column tot sprookje, van het Zeer Korte Verhaal tot een gedicht. 
Het creatieve proces staat voorop, als vanzelfsprekend komt de techniek daarbij. In iedere schrijfles maak je een aanzet, thuis werk je die verder uit. Voorlezen van geschreven teksten en deze samen bespreken zijn - naast veel schrijven! - belangrijke onderdelen van deze cursus. En wil je hierna je schrijverschap verder ontwikkelen, dan kan dat prima met de cursus creatief schrijven extra.

Cursisten die de basiscursus volgen, krijgen voorrang bij plaatsing in de cursus Creatief schrijven extra.

Basiscursus creatief schrijven voor volwassenen

De basiscursus is geschikt voor iedereen van 18 tot 98 die verschillende schrijfstijlen en -genres wil uitproberen. En voor wie haar/zijn teksten wil verbeteren door die met elkaar te bespreken en tips te krijgen voor verbetering.

Wat leer je bij de basiscursus creatief schrijven?

Bij creatief schrijven leer je
  • verschillende inspiratiebronnen aan te boren: vanuit de herinnering en vanuit de verbeelding; 
  • te schrijven in verschillende stijlen en genres;
  • hoe je elkaar feedback kunt geven en met de ontvangen feedback je teksten verbetert.

Wat zijn de lesvormen?

Je krijgt korte schrijfoefeningen en – opdrachten, individueel, soms in tweetallen of een klein groepje, waarmee je in de les een eerste versie schrijft. Thuis maak je de opdracht op je gemak af. In de volgende les lezen we de teksten voor en bespreken die.

Wat heb je nodig voor de basiscursus creatief schrijven?

Zorg voor pen en papier [schrijfblok], of neem je [opgeladen] laptop mee. Een mapje om uitgedeelde teksten in op te bergen is handig. De docent zorgt voor de rest.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

De lessen zijn wekelijks op dinsdag.    

Nieuwsgierig naar andere schrijfactiviteiten en schrijfcursussen in Nederland? Kijk dan ook op: https://schrijvenonline.org/activiteiten

Facebook
LinkedIn
Eigen website van de docent: www.woordwaterval.nl

 
What do you want to do ?
New mail