Speel samen met muziek en beweging!

Voor jonge kinderen samen met hun (groot)ouders of verzorgers. Houd je van muziek en bewegen? In deze cursus peutermuziek voor 3 tot en met 4 jarigen kan dat!

Nu ook op zaterdagmorgen!


Peutermuziek voor kindern van 3 tot en met 4 jaar is een ouder-kind activiteit. De (groot)ouders zitten met baby, dreumes of peuter in de kring en bewegen samen door de ruimte van het lokaal. Elke les begint met een kort lied waarin we elkaar begroeten. Dit zorgt voor herkenning en structuur.

Vervolgens volgt er een aantal muzikale activiteiten. We gaan zingen, bewegen en dansen en de kinderen luisteren naar allerlei muziek en mogen zelf muziek maken. Bij sommige activiteiten wordt speelmateriaal uitgedeeld; zoals ballen, ritmestokjes, trommels, belletjes, blokken, sjaaltjes of klankstaven. Andere liedjes en activiteiten gaan gepaard met bewegen, zoals stampen, klappen, zwaaien en dansen of springen.
Veel liedjes sluiten aan bij de ontwikkeling en belevingswereld van het kind. We zingen over de activiteiten van alle dag: aankleden, fietsen, jaarfeesten, dieren en de seizoenen. Daarnaast doen we ook bekende liedjes die elke ouder wel kent, zoals Hansje pansje kevertje of olifantje in het bos.

Op professionele wijze wordt er een muzikale basis gelegd bij de kinderen. Doordat de liedjes door de docente ook af en toe op de hobo of een ander instrument gespeeld worden, ervaren de kinderen de muziek van heel dichtbij.
Na de les krijgen de kinderen en ouders de liedjes mee naar huis om het daar opnieuw te beleven en te herhalen.

Je docent is Elise Sluiman:

Elise is een ervaren Muziek op Schootdocente. Nadat ze een aantal seizoenen muzieklessen aan peuters en kleuters had gegeven in Delft en bij haar thuis in Den Haag, wilde ze zich verder verdiepen in muzieklessen aan jonge kinderen. Ze begon in 2017 aan de post-HBO opleiding muziek op schoot en in het voorjaar van 2018 sloot ze deze met goed gevolg af.
Tijdens haar masteropleiding hobo aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, volgde ze de Muziek als Vak - Kodály cursus waar ze zich verdiepte in het geven van muzieklessen aan basisschoolleerlingen.

Naast muzieklessen voor peuters en kleuters geeft Elise ook hoboles op De VAK en andere muziekscholen in de Randstad.

Als freelance hoboïste speelt ze in verschillende orkesten en ensembles. Als barokhoboïste specialiseerde ze zich bij Marcel Ponseele in Brussel en speelt ze vaak mee in cantates, passies en oratoria in binnen- en buitenland.

Wil jij samen met je peuter muziek maken?

Schrijf je vandaag nog in via de button “inschrijven” op deze pagina.

Proefles en informatie:
Proeflessen zijn in deze lopende cursus helaas niet mogelijk. Voor meer informatie neem contact op via info@vak-delft.nl