VERGROOT JE MUZIKALE LUISTERVAARDIGHEDEN – voorjaarseditie

5 luisterlessen- start 13 februari ‘19 Voor mij een verbreding van mijn muziekkennis, aldus een luisterlescursist

* Hoe kun je anders luisterend nog meer ontdekken in muziek?

* Hoe focus je op de muzikale bouwstenen en hoor je meer gebeuren?

* Wat is er allemaal terug te horen van de invloed van de niet-westerse landen op de Europese muziek (en vice versa)?

* Je leert er alles over in 5 splinternieuwe luisterlessen van Nieuwe kijk op Muziek- editie voorjaar ‘19!

Geniet nog meer van muziek, krijg context, luistertips en verbreed je muziekkennis. Vanuit allerlei invalshoeken laat ik je de gelaagdheid van muziek doorvoelen en herkennen. Luisteren tussen de noten door! Geen wetenschappelijk betoog- al weet de docent dankzij haar studies aan conservatoria van de hoed en de rand- maar een bezielende, associatieve les die binnenkomt. Gloeiende oren en glimmende ogen; dát is wat er van komt! Voorkennis van muziek is niet nodig (maar mag wel).

LEUK
Altijd hoor je iets actueels, gelinkt aan muziek: ´n landelijk bericht, een persoonlijke ervaring of een thema dat speelt. Denk aan carnaval, de eerste lentedag of Valentijnsdag in de periode van deze voorjaars-editie.

EXTRA LEUK
Welke muziek vind jij bij het thema van de les passen? Zoeken we het ter plekke online op! De luisterlessen in Delft bevatten ook tips over de klassieke muziek programmering van Theater De Veste.

MEER LEUKS
Als cursist krijg je korting bij Zuiderstrandtheater, Nieuwe Kerk Den Haag en Theater De Veste op concerten die Brechtje je tipt!

INFO
Deze lessen vinden plaats op: Woensdagen 13 en 20 februari, 6, 13 en 20 maart 10.30u-12u inclusief korte pauze €85

Je VAKdocent is Brechtje Roos

Brechtje Roos (muziekverteller, muzikant, muziekpedagoog en oprichter Studio Hoor) scherpt je oren aan en laat jou anders luisteren en meer horen in muziek uit allerlei windstreken en stijlperiodes. Dat doet ze ook op festivals, kamermuziekpodia, voor concertseries, met musici en organisaties als het Nederlands Blazers Ensemble, Cappella Amsterdam, Projazz, Culturele Zondagen, Theater De Veste, ensemble Modelo62, OBA Amsterdam, Nacht van de Filosofie.

Zie www.studiohoor.nl voor meer info.

"Intussen merk ik dat ik wat bewuster naar muziek luister, lettend op facetten die je in de vijf lessen wintereditie ‘18 hebt toegelicht." Jaap - luisterleerling
 
"Brechtje Roos neemt je op een ongewone originele en zeer deskundige manier mee in de wereld van de muziek. Na afloop ben ik bij thuiskomst als een wilde enthousiast in mijn muziekcollectie gedoken en heb de ene (her)ontdekking na de ander gedaan. Hoe dat nu komt? Ik heb van Brechtje andere oren gekregen en deze horen wezenlijk anders. Mooi, hè!" Jan Bartels- directeur Theater De Veste Delft.