Altijd al in een jazzgroep willen spelen?

"Jazz in Open" is vooral bedoeld voor muzikanten die nog weinig ervaring hebben met jazz en improvisatie, wel een redelijke instrument beheersing hebben en heel graag jazz willen spelen in een jazzformatie. Er worden niet te moeilijke stukken uitgekozen, veelal standards, uit het bekende "Real Book".
In de wekelijkse jazzbijeenkomst wordt er aandacht besteed aan samenspel, dynamiek, improvisatie, akkoordenleer, toonladders etc.

Jazzband "Jazz in OPEN' voor 21+

De jazzformatie "Jazz in Open" is bedoeld voor de beginnende jazzmuzikant, ouder dan 21 en met een brede interesse in jazz.

Wat leer je tijdens de jazzworkshop?

Tijdens de bijeenkomsten leer je naast theoretische zaken als toonladders, akkoordenkennis etc, vooral om te durven improviseren! Je gaat op zoek naar je eigen creativiteit en probeert deze te ontwikkelen. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de volgende zaken: samenspel, timing, solo opbouw, theorie, (toonladders en akkoordenleer), dynamiek, interactie en analyse van stukken.

Wat zijn de lesvormen?

De jazzworkshop bestaat uit 36 lessen van 1 uur. Gedurende het jaar vinden er regelmatig optredens plaats.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor de jazzworkshop?

Piano en drumstel zijn aanwezig bij De VAK. Als je bijvoorbeeld sax,trompet of (contra)bas speelt wordt je geacht die zelf mee te nemen

Schijf je in!

Schijf je in via de inschijfbutton bovenaan de pagina.

 Eigen website van docent