Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. Wil je op de wachtlijst mail dan naar info@vak-delft.nl

Heerlijk bewegen op inspirerende muziek!

Moderne dans is aards, dynamisch en kent veel vrijere bewegingen dan klassiek ballet. Deze muzikale moderne les van Sanne is gebaseerd op de Limón techniek: met aandacht voor adem, flow, zwaartekracht en organisch bewegen. Gegarandeerd heerlijk bewegen en je zult merken dat het echt niet alleen maar een fysieke uitdaging is: je leert coördineren, muzikaal werken, je verbeelding in te zetten en je ruimtelijk inzicht te vergroten, dus je traint ook nog eens je hersens!

‘Dancing is like taking a mini vacation from the stress of everyday – you have to be in the moment.’
Ofelia de la Valette

Moderne dans Advanced voor volwassenen

Je danst al minimaal 10 jaar in een van de academische technieken en je wilt jezelf verder uitdagen als het gaat om je danstechniek, je vermogen tot groot bewegen, je muzikaliteit en je coördinatie. Omdat er veel verschillen zijn tussen de moderne danstechnieken, stijlen en docenten: doe vooral een proefles om te kijken of deze les bij jou past én of jij bij deze les past!

Wat leer je tijdens deze lessen moderne dans?

De lessen beginnen met een rustige warming up en gaan via meer energieke danscombinaties across the floor naar een dansante choreografische combinatie. Je sluit af met een korte cooling down, vaak met verschillende stretches. Op deze manier werk je ongedwongen aan heel veel aspecten van lichaam en geest: denk aan coördinatie, aan kracht en flexibiliteit, aan gearticuleerd bewegen, aan het bewust inzetten van je adem in je lijf en aan ruimtelijk en dansant bewegen. Je voelt je niet alleen fysiek fitter als je vaak danst, maar ook mentaal. Daarnaast ervaar je in je dagelijks leven een betere lichaamshouding doordat je veel bewuster wordt van wat je lichaam allemaal kan.

Wat zijn de lesvormen?

Je komt in een groep van maximaal 16 cursisten. We werken meestal aan techniek, plezier in dans en geregeld aan stukken choreografie. Als de gelegenheid zich voordoet is het mogelijk om deel te nemen aan presentaties, voorstellingen en evenementen – dat is altijd facultatief.

Wat heb ik nodig voor de lessen moderne dans?

Draag tijdens de lessen gemakkelijk zittende kleding (sport-, dans- of yoga kleding) die je beweging niet in de weg zit en laat sieraden zo veel mogelijk thuis. We dansen op sokken of blote voeten, wat je zelf fijner vindt. Neem eventueel een warme top mee voor het geval het wat frisser is in de studio of op de gangen. Er is een kleedkamer, maar laat daar geen waardevolle spullen achter.

Schrijf je in!

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. Wil je op de wachtlijst mail dan naar info@vak-delft.nl

Kom vooral een proefles doen om te ervaren hoe de les is! Daarna kun je in overleg met je docent Sanne al dan niet tot inschrijving overgaan.


Facebook
LinkedIn
Eigen website van docent