Ga dieper de wereld van de Flamenco in

Ga je voor meer ritmisch voetenwerk, handgeklap, sierlijke armen en trotse blikken? En je hebt minimaal 1 jaar ervaring met flamencodansen? Dan is dit de cursus voor jou. Flamenco is zwoel en streng, uitdagend en explosief.
Ga mee in het ritme en stort je met passie in deze spannende en intense dansvorm, met beheerst temperament en gestileerde hartstocht. Leer meerdere basistechnieken van Flamencodans en schrijf je vandaag nog in voor deze
vervolg cursus Flamencodansles. Deze cursus bestaat uit 34 lessen. Elke les duurt een uur. En wordt gegeven op de maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur.

Flamenco intermediate (live muziek) 18+ 

Deze cursus Flamencodansles is voor jong en oud met minimaal 1 jaar ervaring. Na deze cursus kan je eventueel doorstromen naar de advanced. Het is een cursus voor de Spanje liefhebber. Leer om op feesten in Spanje van de partij te kunnen zijn met name met de Sevillanas dans. Zowel mannen als vrouwen kunnen Flamencodansen.

Wat leer je tijdens de intermediate cursus Flamencodans?

In deze 34 lessen, van elk een uur (met live gitaarbegeleiding) komen de volgende onderwerpen aan bod om een goede basis te vormen om Flamenco te kunnen dansen in diverse palos (stijlen):

Voetentechniek
Voetentechniek resulteert uiteindelijk in een ritmische warming-up voor de been- en voetspieren. 

Alegrías Rumba bijhouden

Eerder geleerden technieken en stijlen worden bijgehouden. 

Castagnetten bespelen
Bij genoeg belangstelling het leren bespelen van de castagnetten. 

Flamenco Tangos Alegrias
Een vrolijke pure Flamencodans waarbij het gaat om maatvastheid, ritmegevoel en melodiebesef, maar ook om de totale presentatie (rok- , arm- en handbewegingen).

Sevillanas 
Een feestelijke volksdans die geïntegreerd is in de Flamencodans. Deze dans is in heel Spanje populair en wordt bij allerlei gelegenheden zoals bruiloften, feesten en op feria’s gedanst (zelfs in de disco). Bij deze dans komen technieken om de hoek kijken die van belang zijn om andere vormen van Flamenco te kunnen dansen. 

Dansen op live muziek 
Tijdens de lessen wordt live muziek gemaakt zodat je muzikaal begeleid wordt. Dans jij sneller of langzamer, dan gaat de begeleiding hierin mee. Bij het dansen op een CD is er een vaste maat en melodie. De melodie kan bij live gitaarmuziek ook elke keer anders zijn, maar is wel altijd in de palo (stijl) waarin je danst. 

Deze cursus is ook goed voor de algemene dansvorming.

Wat zijn de lesvormen?

De intermediate cursus Flamencodansles is een groepsles met live gitaarbegeleiding.

Wat moet je aandschaffen of meebrengen naar de flamencolessen? 

Voor de cursus Flamencodans intermediate zijn schoenen met een blokhak en vrijetijdskleding voorlopig voldoende. Mocht je toch echte dansschoenen en kleding willen aanschaffen dan kan je terecht bij:
“Moda Flamenca” 

Verder heb je castagnetten nodig. In sommige gevallen kunnen er ook castagnetten in bruikleen worden gegeven.
Op de proefles is het niet noodzakelijk om over castagnetten te beschikken. Eventuele aanschaf kan via de docent.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Ga dieper de wereld van de Flamencodans in. De intermediate cursus Flamencodansles 18+ is in wezen een vervolg op de cursus Flamencodansles beginners 18+. Heb je al ervaring en wil jij je nog meer verdiepen in alle uitdagingen van Flamenco? Schrijf je vandaag dan nog in via de button ‘”inschrijven” op deze pagina.

Een keer proeflesvolgen of kijken? 
Je bent altijd welkom voor een (gratis) proefles ook bij cursussen die al draaien. 
Kijken kan ook, maar meedoen is leuker. Instromen behoort tot de mogelijkheid. 
Vraag een proefles aan via info@vak-delft.nl 

Na deze cursus zijn er ook nog mogelijkheden voor het volgen van een cursus op hoger niveau nl.:
“Jaarcursus Flamencodansles advanced 18+”

Je docent is Wil Lambregts: “Flamencodans is mijn grote liefde. Ik heb me van harte daarin gespecialiseerd. De rijkdom van de Flamencodans draag ik heel graag over op mijn cursisten”.

Verder geeft Wil ook nog:
- “Korte cursus Flamencodansles beginners 18 +”
- “Jaarcursus Flamencodansles advanced 18 +”
Zie voor meer info deze website of www.flamencolambregts.nl