Dans, voel en leef Flamenco

Heb je al ervaring, maar wil jij je nog meer verdiepen in alle uitdagingen van Flamenco? Dan is deze jaarcursus Flamencodansles gevorderden voor jou. Je werkt het gehele jaar aan een dans zoals bv. de Soleares of de Bulerías met live gitaarbegeleiding, of aan meerdere dans- en techniekvormen, zoals ritme- en voettechnieken, castagnetten, palmas of de waaier.

Jaarcursus Flamencodansles voor gevorderden 18+

De “Jaarcursus Flamencodansles gevorderd 18+” is voor jong en oud. ( tot boven de 90 jaar ) met minimaal 2 jaar ervaring. Zowel mannen als vrouwen kunnen Flamencodansen. Het is een cursus voor de Spanje liefhebber. Leer om op feesten in Spanje van de partij te kunnen zijn met name met de Sevillanas dans. Elk jaar proberen wij met een eindpresentatie te komen waarbij deelname niet verplicht is.

Wat leer je tijdens Flamencodansles voor gevorderden?

Aan het begin van het cursusjaar wordt bepaald in welke palo (stijl) een dans behandeld wordt met de daarbij behorende technieken. Dit kan het bespelen van de castagnetten zijn, maar ook het omgaan met een sombrero (hoed), waaier of baston (wandelstok). Bekend dansmateriaal (opgebouwd repertoire) en andere technieken worden bijgehouden zoals bv. voetentechniek in de vorm van een warming-up.

Wat zijn de lesvormen?

Jaarcursus Flamencodansles voor gevorderden is een groepsles met live gitaarbegeleiding.
De cursus bestaat uit 34 lessen van elk een uur. Elke les duurt een uur. En wordt gegeven op de maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur.

Wat moet je meebrengen of aanschaffen voor de Flamencodanslessen? 

Voor de Flamencodansles zijn schoenen met een blokhak en vrijetijdskleding voorlopig voldoende. Mocht je toch echte dansschoenen en kleding willen aanschaffen dan kan je terecht bij:
“Moda Flamenca” Overige dansatributten, zoals castagnetten of waaier etc. kunnen eventueel ook in bruikleen gegeven worden.

Schrijf je in!

Heb je al ervaring en wil jij je nog meer verdiepen in alle uitdagingen van Flamenco? Schrijf je vandaag dan nog in via de button “inschrijven” op deze pagina.

Een keer proeflesvolgen of kijken? 
Je bent altijd welkom voor een (gratis) proefles ook bij cursussen die al draaien. 
Kijken kan ook, maar meedoen is leuker. Instromen behoort tot de mogelijkheid. 
Vraag een proefles aan via info@vak-delft.nl 

Je docent is Wil Lambregts
“Flamencodans is mijn grote liefde. Ik heb me van harte daarin gespecialiseerd. De rijkdom van de Flamencodans draag ik heel graag over op mijn cursisten”
Deze cursus is ook goed voor de algemene dansvorming. De cursus bestaat uit 34 lessen van elk een uur en zijn live begeleid met gitaar. Naast deze cursus wordt er ook nog een “Korte cursus Flamencodans voor beginners van 18+ ” gegeven.
Verder geeft Wil ook nog:
- “Korte cursus Flamencodansles beginners 18 +”
- “Jaarcursus flamencodansles intermediate 18 +”
Zie voor meer info deze website of www.flamencolambregts.nl