Muziek, dans, beeldend, theater: doe het allemaal

Proef aan de disciplines muziek, toneel, schilderen en dans! Ontdek wat je leuk vindt. Vind je alles of boeiend of wil je nog niet kiezen? Dan is dit ook een geschikt cursus voor jou. En als je het leuk vond doe je de cursus gewoon nog een keer! Deze cursus doet een kind samen met een ouder of verzorger.

Peutermix voor

Voor kinderen van de leeftijd 2,5 tot en met 4 jaar samen met een ouder of verzorger. 

Wat leer je tijdens Peutermix 4x4

Samen spelen, dansen, muziek maken en dingen maken waarbij natuurlijk wordt aangesloten bij de belevingswereld van het kind.
Hieronder vind je een kort beschrijving van de inhoud van de lessen. De volgorde van de disciplines is wisselend.

muziek
Elke les begint met een kort lied. Daarna gaan we zingen, naar muziek luisteren en mogen zelf muziek maken. We spelen met ballen, ritmestokjes, trommels, belletjes, blokken, sjaaltjes of klankstaven. Andere liedjes en activiteiten nodigen uit tot bewegen, zoals stampen, klappen, zwaaien en dansen of springen.

beeldend
We werken met krijt en met verf en ontdekken wat je daarmee kunt maken. En we onderzoeken of je ook met ander materiaal kunt verven. Kun je van een leeg vlak een raam maken? Van papier een pop? We gaan aan de slag en je fantasie doet mee!

dans
Lekker reageren met je hele lichaam op de muziek, een basisbehoefte van een peuter! Daar maken we volop gebruik van tijdens de les. Door verschillende dansjes en opdrachten samen uit te voeren, werken de peuters spelenderwijs aan hun motoriek. Ze leren verschillende lichaamsdelen kennen en gebruiken.

theater
Wat is nou leuker dan in een plas water te springen en alles nat maken, of als een gevaarlijke tijger door het bos rond te lopen. Door opdrachten uit hun belevingswereld te gebruiken kunnen de peuters zich inleven in iemand anders of ergens anders zijn. De peuters doen er graag mee en beleven samen met hun vertrouwde begeleider een vrolijk avontuur.

Wat zijn de lesvormen?

Peutermix 4x4 is een groepsles waarbij de peuter samen met haar/zijn begeleider actief bezig is.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor Peutermix?

Deelnemers dragen makkelijk zittende kleding en sokken die eventueel uit kunnen bij de theater en dans lessen, bij de beeldende lessen kleding die een beetje vies mag worden.

Schrijf je in!

Schijf je in via de inschijfbutton bovenaan de pagina.

Kun je na een jaar nog niet kiezen? 
Dan doe je de 4x4 cursus gewoon nog een keer, want de cursus is elk jaar anders!