Vind je alles leuk en kun je niet kiezen of wil je juist ontdekken wat je het liefst zou doen?

Deze cursus voor veelzijdige kinderen is al jarenlang een enorm succes! Vijf keer vijf lessen tekenen en schilderen, muziek maken, zingen, spelen met taal, toneelspelen en dansen. Probeer alles uit, maak alles mee en kijk wat je het leukste vindt. En heb je de cursus al een keer gedaan dan kun je hem nog een keer doen want het is nooit hetzelfde!

Combinatiecursus voor kinderen van 4 tot 6

Deze cursus is voor kinderen die alles willen doen of juist nog niet weten wat ze leuk vinden.

Wat leer je tijdens de 5x5 cursus?

Samen dingen maken en uitproberen wat er kan, muziek, dans of theater maken en spelen.
Hieronder vind je per discipline wat je in de lessen gaat doen. De volgorde van de disciplines is wisselend. De inhoud van de lessen sluit aan op de belevingswereld en niveau van de kinderen.

Dans
Spelenderwijs en door verschillende opdrachten uit te voeren gaan de kinderen hun motoriek, coördinatie, souplesse, fantasie en dansgevoel ontwikkelen. Ze leren dansjes in gemengde stijlen en gaan veel samen aan de slag om een opdracht uit te voeren. En aan het einde heb je een zelfgemaakte dans!

Muziek
Deze lessen zijn een soort proeverij, je maakt kennis met verschillende muziekinstrumenten en verschillende manieren van muziekmaken.

We gaan samenspelen op ritme-instrumenten, bewegen en maken muziek met Boomwhackers. We zingen, verkennen één of meer instrumenten en improviseren.

Beeldend
In deze lessen maak je kennis met verschillende technieken. Wat denk je van aan knippen, plakken en vormen maken van papier-maché? Of een les met tekenen en het plakken van gekleurde knipsels uit tijdschriften en vloeipapier? We gaan vast ook tekenen op muziek met aquarel krijtjes. En natuurlijk tekenen en schilderen met echte verf.

Theater
Mr Bean spelen is zo ontzettend leuk! En wat dacht je van een koning en zijn suffe knecht, die doet nooit wat de koning vraagt. Dat en nog veel meer leuks wacht de kinderen in het theater les van de 5x5. In de lessen leren ze over personages en slapstick en maken ze vooral heel veel plezier samen.

Spelen met taal
In deze lessen gaan we aan de slag met verhalen en gedichten. Wat maak je zelf mee? Hoe vertel je iets op papier wat je hebt meegemaakt of hebt gezien als je nog niet of maar een klein beetje kan schrijven? We werken vanuit een vertelkring, met stempels en tekenmaterialen, met vormen en letters.

Wat zijn de lesvormen?

Groepslessen

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor de cursus 5x5?

Bij alle lessen makkelijk zittende kleding, bij de beeldende en spelen met taallessen kleren die een beetje vies mogen worden, bij de theater en dans lessen moeten de kinderen katoenen of wollen sokken dragen die uit kunnen (en dus geen panty’s).

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Kun je na een jaar nog niet kiezen?
Dan doe je de 5x5 cursus gewoon nog een keer, want de cursus is elk jaar anders!