Je lichaam, ademhaling en geest trainen?

Dan is Qi Gong iets voor jou! Qi Gong is een Chinese ademhalings- en bewegingsleer. Met Qi Gong stem je diepe ademhaling en vloeiende bewegingen op elkaar af. Je brengt je aandacht naar binnen, waardoor je je weer bewust wordt van je lichaam, houding en ademhaling. Hierdoor gaat de Qi (energie) beter stromen, kalmeert je geest en verbetert de doorbloeding van alle lichaamsdelen. Je verbetert je balans, concentratievermogen en bevordert je algehele welbevinden. 

Kom Qi Gong trainen bij De VAK! Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Qi Gong workshop voor volwassenen

Wil je proberen wat deze eeuwenoude bewegingsleer voor jou kan betekenen? Wil je je lichaam duurzaam trainen en meer bewust worden van je houding en je ademhaling? Deze Qi Gong workshops bij De VAK zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in zachte maar diepgaande training. In deze workshops maak je kennis met Qi Gong en leg je de basis voor jouw Qi Gong beoefening! Ook en juist als je Qi Gong nooit eerder hebt gedaan, kun je mee doen.

Wat leer je tijdens de Qi Gong workshop?

In deze workshops leer je de basis principes van Qi Gong. Je krijgt een korte introductie over de oorsprong van Qi Gong en je leert stap voor stap de belangrijkste bewegingen uit de Ba Duan Jin (Acht Stukken Brokaat). De Ba Duan Jin is de vorm die we beoefenen in de Qi Gong basis en vervolgjaarcursussen bij De VAK.

Elke workshop duurt twee en een half uur en bestaat uit twee delen. In het eerste deel van ongeveer een uur oefen je de ‘inner smiling’, de houding en het zacht sturen van je aandacht, je ademhaling, en de kwaliteit van bewegen. Ook leer je een paar bewegingen uit de Ba Duan Jin. In het tweede deel herhalen we wat je hebt geleerd en we doorlopen samen een kleine sequentie van de vorm. Er is veel gelegenheid voor vragen en feedback. Tussendoor pauzeren we door samente gaan zitten en een Traditionele Chinese theeceremonie te proeven.

De workshopthema’s zijn:
Workshop 1. Basis en de eerste drie bewegingen van de Ba Duan Jin
Workshop 2. Span de Boog, de vierde beweging van de Ba Duan Jin
Workshop 3. Laatste vier bewegingen van de Ba Duan Jin
Workshop 4. Herhaling en verdieping

Je docent is Natasja Roodbergen
‘Met deze workshops proberen we de kern van Qi Gong te ontdekken. Vanuit een andere invalshoek, kun je met de Traditionele Chinese theeceremonie heel mooi aansluiten bij wat Qi Gong in haar wezen is. Met beide leer je hoe je je lichaam en je geest kunt trainen én ontspannen’.

Wat zijn de lesvormen?

De Qi Gong workshops bij De VAK zijn allemaal groepslessen. Het tegelijkertijd uitvoeren van de oefeningen zorgt voor meer focus en helpt je de alledaagse bezigheden even te vergeten. De workshops worden in een kleine groep (maximaal 6 personen) gegeven zodat er veel aandacht is voor iedereen en voor jou.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor Qi Gong?

Platte, comfortabele zaalschoenen en losse, lekker zittende kleding en als je het prettig vindt een vest of sjaal.

Schrijf je in!

Wil je meedoen met de Qi Gong workshops? Selecteer dan een startdatum en schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.
 

De Qi Gong workshops worden gegeven op de volgende dagen:
Zondag 28 maart 2021 | 10.00 - 12.30 uur
Zondag 18 april 2021 | 10.00 - 12.30 uur


Wil je naast de workshops ook thuis Qi Gong lessen volgen bij De VAK? Dan zijn drie inschrijvingen per cursusjaar op deze Qi Gong workshops nodig om te kunnen starten! Wil je eerst kennismaken? Neem dan contact op met De VAK voor een proefles via info@vak-delft.nl. Een proefles kun jevolgen tijdens de reguliere lessen op de woensdagavond of donderdagochtend.


Instagram
Facebook
LinkedIn
Eigen website van docent