Je lichaam, ademhaling en geest trainen?

Dan is Qi Gong iets voor jou! Qi Gong is een eeuwenoude Chinese ademhalings- en bewegingsleer. Met Qi Gong stem je diepe ademhaling en vloeiende bewegingen op elkaar af. Je brengt je aandacht naar binnen, waardoor je je weer bewust wordt van je lichaam, houding en ademhaling. Hierdoor gaat de Qi (energie) beter stromen, kalmeert je geest en verbetert de doorbloeding van alle lichaamsdelen. Je verbetert je balans, concentratievermogen en bevordert je algehele welbevinden.

Kom Qi Gong trainen bij De VAK! Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina. Voor een indruk van wat Qi Gong voor je kan betekenen: lees de ervaringen van een deelnemer via UITGELICHT - Qi Gong.

Qi Gong voor volwassenen

Wil je meer vitaliteit, gezondheid en ontspanning in je leven? Je bewuster worden van je houding en je ademhaling? De Qi Gong lessen bij De VAK zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in rust, verdieping, en focus. Door de lessen integreer je deze drie dingen beter in je leven.

Qi Gong kun je tot op zeer hoge leeftijd beoefenen. De Qi Gong 50+ lessen bij De VAK zijn helemaal gericht op mensen van boven de 50. Mocht je niet goed ter been zijn, de lessen kunnen ook goed zittend worden uitgevoerd.

Wat leer je tijdens Qi Gong?

In deze lessen trainen we onder andere de Ba Duan Jin (Acht Stukken Brokaat). De Ba Duan Jin bestaat uit 8 ogenschijnlijk eenvoudige bewegingen, deze gaan we samen beoefenen en verdiepen. Je zult merken dat hierdoor ook buiten de lessen je houding verbetert, en dat je ademhaling kalmer en dieper wordt.

Je docent is Natasja Roodbergen

‘In de Qi Gong 50+ lessen let ik extra op het afstemmen van de oefeningen op ieders fysieke gesteldheid. We werken toe naar het vloeiend uitvoeren van de bewegingen en het laten ontstaan van de beweging vanuit je adem.'

Wat zijn de lesvormen?

De Qi Gong lessen bij de VAK zijn allemaal groepslessen. Het tegelijkertijd uitvoeren van de oefeningen zorgt voor meer focus en helpt je de alledaagse bezigheden even te vergeten.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor Qi Gong?

Platte, comfortabele zaalschoenen en losse, lekker zittende kleding en als je het prettig vindt een vest of sjaal.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Je kunt je ook na de startdatum op deze cursus inschrijven neem daarvoor contact op met De VAK.

Heb je nog niet eerder Qi Gong bij De VAK gedaan en wil je soepel instromen? Dan kun je eventueel de Qi Gong workshop doen: in deze les van 2 uur leer je de basisbewegingen aan. Wil je Qi Gong combineren met meditatie en ontspanning? Dan is Qi Gong meditatie & ontspanning iets voor jou!Instagram
Facebook
LinkedIn
Eigen website van docent