Op maandag 26 oktober is het tussen 16:00 - 16:30 uur mogelijk een proefles te doen en informatie te krijgen van de docente Justyna van Rijt. Je kunt je voor deze proefles opgeven door een mailtje sturen naar info@vak-delft.nl  

Yoga en veel plezier

Kinderyoga van 6 t/m 12 jaar oud, is een combinatie van een fijne, kindgerichte vorm van yoga, mindfulness en meditatie. Elke les heeft weer een nieuw thema met verschillende oefeningen, spelletjes, houdingen, verhalen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen en creatieve opdrachten. En: veel plezier!

Waarom Kinderyoga?

Kinderen hebben het vaak te druk, net als volwassenen. Ze kunnen niet goed slapen, zijn snel afgeleid en vaak onrustig. Ze hebben een hoofd vol piekergedachten. De “aan-knop” doet het wel, maar waar zit de de “stop-knop”? Door kinderen al jong in contact te brengen met yoga, leren ze beter observeren en zich concenteren, om zo in contact met hun lichaam te komen, en zichzelf tot rust te brengen.


Wat leer je tijdens Kinderyoga?

Door de rust in het hoofd en lijf te verbeteren, verbetert de concentratie en leerprestatie. Kinderen gaan niet meer gebukt onder problemen maar vinden oplossingen. Ze leren zich te ontspannen. Ze leren beter omgaan met hun emoties en gedachten. Hun zelfvertrouwen en veerkracht nemen toe en het gevoel gefaald te hebben neemt af.

Kinderen laat ik omgaan met kwaliteiten als “compassie”, “geduld' en “dingen loslaten”. Op die manier leren ze om te gaan met kort- en langdurende spanning. Ze worden vriendelijker voor zichzelf en anderen, en het pest gedrag neemt af.


Wat zijn de lesvormen?

Kinderyoga is een groepsles. Samen met andere kinderen in een kleine groep (max. 8) is het heel stimulerend maar ook gezellig. Bij voldoende belangstelling start aansluitend aan deze cursus een nieuwe cursus vanaf januari 2021.


Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor Kinderyoga?

Tijdens de lessen draag je makkelijk zittende kleding en een paar extra warme sokken is aanbevolen. Een eigen yoga deken of handdoek voor op de mat is aan te raden.


Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.

Op maandag 26 oktober is het tussen 16:00 - 16:30 uur mogelijk een proefles te doen en informatie te krijgen van de docente Justyna van Rijt. Je kunt je voor deze proefles opgeven door een mailtje sturen naar info@vak-delft.nl   Kinder zonnegroet

Maak een circkel heel mooi rond...

Stamp met beide benen op de grond...

Ga eens wandelen hand voor hand....

Ik ben aangekomen in yoga land

Ik maak me lang

Ik ben niet bang!

Ik maak me klein, dat voelt zo fijn...

Ik buig en strek...

Ik draai rond

De zon is te gek...

 

Klik hier voor de facebookpagina