Maak kennis met vrouwelijke kunstenaars in zes lessen

In de grote lijn van de kunstgeschiedenis gaat het vooral over mannen. Pas in de 20e eeuw lijken we kunstenaressen van naam tegen te komen. Waar zijn de dames? Was hun werk niet goed genoeg voor eeuwige roem. Was hun positie zodanig dat ze zich niet konden ontwikkelen of is er simpelweg geen vrouwelijk genie in de kunst geweest? Zijn ze domweg vergeten? In deze cursus wordt de kunstgeschiedenis vertelt aan de hand van leven en oeuvre van kunstenaressen.

Cursus Vrouwelijke kunstenaars voor volwassenen

Volwassenen, zowel beginners als gevorderden.

Wat leer je tijdens de cursus Vrouwelijke kunstenaars?

In deze cursus leer je, naast de specifieke inhoud, kijken en verbanden zien tussen het verleden en het heden, tussen culturen, tussen verschillende kunststromingen en kunstdisciplines. Samen kijken, luisteren en interpreteren om met plezier nieuwe kennis op te doen!

Deze cursus vormt een onderdeel van de cursussen kunstgeschiedenis maandagavond en de cursussen kunstgeschiedenis op donderdag Zie voor de andere onderdelen de pagina van de betreffende cursus.

Wat zijn de lesvormen?

Groepsles. De cursus bestaat uit vijf lessen en een excursie.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor Vrouwelijke kunstenaars?

Voor deze cursus is geen materiaal nodig.

Schijf je in!

Schijf je in via de inschijfbutton bovenaan de pagina.

Deze cursus wordt gegeven op drie verschillende momenten: maandagavond, donderdagmiddag en donderdagavond. Hij vormt een onderdeel van de cursussen kunstgeschiedenis maandagavond en kunstgeschiedenis donderdag Zie voor de andere onderdelen de pagina van de betreffende cursus.