Inschrijven voor de cursus van Peter Britsia is helaas niet meer mogelijk. Heb je interesse in deze cursus? Stuur dan een mail naar info@vak-delft.nl dan zetten we je op de wachtlijst.

Klik rechts op het pijltje onder startdatum om een keuze te maken uit alle docenten, dagen en tijden.


De vervolgcursus Tekenen en Schilderen wordt bij De VAK op verschillende dagdelen en door verschillende docenten gegeven:
Niels Janssen op maandagavond, op woensdagochtend door Victor Roerade.  
Wilma Keizer op woensdagochtend, donderdagavond,vrijdagochtend en vrijdagavond.
Mariska van den Enden op maandag middag én avond, dinsdag en donderdag ochtend én middag.
Jan Wisse op dinsdag en Peter Britsia op donderdag.
Iedere docent heeft zijn of haar eigen specialiteiten en legt daardoor eigen accenten.

Docent Peter Britsia
Ontdek verschillende manieren hoe je tot een onderwerp komt en dit kunt uitwerken. Naar aanleiding van opdrachten kun je beter of anders gebruik leren maken van teken- en schildertechnieken, met thema’s diep je de zeggingskracht uit. De tekenvaardigheid kan de basis vormen voor een goed schilderij, maar dan ook het kleurgebruik zijn of sfeer. Aan bod komt dit seizoen: dier en mens, realisme en abstractie, vervreemding in stilleven en landschap, tekst en beeld. 

Docent Niels Janssen.
Hij geeft sinds 1998 les aan verschillende instellingen voor amateurkunst in de regio. Als kunstenaar exposeert hij regelmatig zijn 'psychogrammen', gelaagde werken in verschillende technieken.
Hij vindt het van het grootste belang dat individuele cursisten zich op hun gemak en gekend voelen in een prettige maar arbeidzame sfeer.
In 12 blokken van telkens 3 lessen neemt docent Niels Janssen je mee langs heel verschillende aspecten van tekenen en schilderen.
"Met tekenen en schilderen maak je een eigen venster op de wereld."

Docent Wilma Keizer.
De laatste jaren geef ik de cursus "schilderen op eigen wijze " op 4 tijdstippen, woensdagochtend, donderdagavond, vrijdagochtend en -avond. In deze cursus schilderen cursisten naar eigen thema's en ontwikkelen hun eigen stijl.
Tijdens de lessen laat ik werk van professionele schilders zien waar ik ook opdrachten aan verbind die je zou kunnen doen. Behalve dat het zeer belangrijk is je uit te dagen je te ontwikkelen in het tekenen en schilderen, is het ook heel belangrijk dat je plezier beleeft aan het maak proces en je je lekker voelt in de groep.
Je bent altijd welkom voor een gratis proefles. Sommige cursisten schilderen al vanaf 2000 bij mij maar elk jaar komen enkele plekjes vrij voor verse instroom. Dat is maar goed ook, zo blijft er altijd beweging in de groepen. Naast de lessen bij De VAK werk ik als beeldend kunstenaar op mijn atelier.

Docent Victor Roerade
Plezier hebben in wat je doet, plezier hebben in nieuwe dingen leren en jezelf positief te verrassen, is de basis van mijn cursus.
We werken zowel met groepsopdrachten als individueel.
Het is aan mij om goed te luisteren naar jullie wensen. Daarvanuit gaan we gericht verder werken aan wat je wilt leren, wat je sterke punten zijn en welke technieken bij je passen.
We werken daarom met een gevarieerd programma met veel aandacht voor b.v. de handigste manieren om een werk te beginnen (basis), en om een werk zo veel mogelijk naar je zin af te maken. (resultaat)
Je vrij voelen om zoveel mogelijk uit te proberen en aan het proces en resultaat plezier te beleven. Dat is voor mij de kern.


Docent Mariska van den Enden
Van acryl tot ei-tempera schilderen, van potlood tot krijt, van oliepastel tot soft pastel, van houtskool tot schilderen met zand, van hyperrealistisch tot abstract, van collage tot trompe l’oeil,etc. We werken veel met gemengde technieken. Je kunt zowel de opdracht volgen die ik voor de hele groep klassikaal geef, als vrij werken.
Ik schrijf elk jaar een nieuw programma; aan het eind van het cursusjaar inventariseer ik bij de cursisten wat zij gemist hebben of wat hun wensen zijn voor het komende jaar.
Nog niet zo veel ervaring? Kom dan dinsdagmiddag schilderen. Daar heb ik het komende jaar een Basis groep, waarbij het accent op techniek ligt 
Al met al is er dus van alles mogelijk.
Gratis proefles? Kan altijd in overleg.


Docent Jan Wisse
Wil je een persoonlijke schilderstijl ontwikkelen? Dat kan in deze (vervolg)cursus.
Jan Wisse legt de nadruk op hoe je een schilderij opbouwt met alles over een goede compositie en techniek. Hoe bouw je een schilderij op? Doe je dat met dikke lagen verf of juist met dunne? Hoe maak je een compositie waarmee je onderwerp het beste tot zijn recht komt?
Je leert gaandeweg om met de geleerde technieken je fantasie steeds beter te verbeelden. De onderwerpen zijn heel divers en passend bij je persoonlijke interesses, stijl en ontwikkeling. Van landschap tot gedicht, van taart-stilleven tot het werken naar bekende schilders. En hoe verder je je ontwikkelt, des te makkelijker het wordt om de onderwerpen naar je eigen hand zetten. De cursus start aan het begin van het seizoen, instromen kan het hele cursusjaar. Deelname voor een kortere periode in overleg met de docent.

‘Jij bent de baas over het schilderij; het schilderij moet niet jou dirigeren!’


Cursus- en materiaalkosten:
De cursus is inclusief gebruik van alle materialen en gereedschappen.
Prijs € 690,00 ( Voor 36 lessen én inclusief € 80,- materiaal)

Wil je deze teken- en schildercursus volgen bij De VAK in Delft?
Kies rechtsboven op deze pagina je docent en cursusdag en -tijd en schrijf je vandaag nog in via de button ‘inschrijven’.