Ieder jaar bestaat de cursus tekenen en schilderen voor kinderen uit drie blokken van tien lessen. Voor ieder blok kun je je kind apart inschrijven. En ieder blok heeft zijn eigen thema. Met dat thema als kapstok gaan we op onderzoek uit, we inspireren, prikkelen de fantasie, en maken een reis langs kunstenaars en technieken. We tekenen en schilderen maar gaan ook bouwen, fotograferen of maken een animatie filmpje.

Het doel van deze cursus is om het kind vrij te maken en een zoektocht te ondernemen naar zijn eigen stijl. Het kind verbreedt daarbij zijn eigen mogelijkheden.

De cursus wordt gegeven op zaterdagochtend.

In de blokken op zaterdagmiddag gaan we aan de slag met de volgende thema's:

Verborgen Verhalen start 8 september 2018

Een schilderij verteld vaak een verhaal, dat verhaal is voor iedereen anders. Denk aan bijna menselijke stoelen en koffiepotten van Klaas Gubbels, de stille figuren van Jan Roede of te kijken naar mythologische verhalen en hun oorsprong. Maar ook in de geschiedenis van de kunst hadden voorwerpen binnen een schilderij een verborgen betekenis. Zoals bijvoorbeeld de hond als teken van trouw.
De zoektocht naar het verborgen verhaal kan beginnen…

Ritme en herhaling start 1 december 2018

Veel kunstenaars maken gebruik van ritme en herhaling. Soms door vormen eindeloos te herhalen als Schoonhoven. Soms door het landschap vanuit de lucht te bekijken zoals Gerko de Ruyter. Ritme en herhaling komen we ook tegen in de muziek in de architectuur en in de fotografie. We kijken welke raakvlakken deze hebben met de beeldende kunst en welke kunstenaars zich door deze raakvlakken hebben laten inspireren.

Laag over laag start 9 maart 2019

In de kunst wordt er vaak met verschillende technieken over elkaar gewerkt beginnende met een grond laag daar komen dan steeds gedetailleerdere lagen overheen. In dit blok gaan we meerdere lessen aan 1 werk werken. Soms door middel van druktechnieken. Soms door verschillende technieken over elkaar te gebruiken.

De docent op de zaterdag is Carine Hooykaas
"Verwondering is het startpunt van elk kunstwerk"


Prijs
De cursusprijs is inclusief materiaalkosten.

Inschrijven
Schrijf je in voor één of meerdere blokken of voor een hele serie. Alle blokken kun je kiezen rechtsboven op deze webpagina