Ieder jaar bestaat de cursus tekenen en schilderen voor kinderen uit drie blokken van tien lessen. Voor ieder blok kun je je kind apart inschrijven. En ieder blok heeft zijn eigen thema. Met dat thema als kapstok gaan we op onderzoek uit, we inspireren, prikkelen de fantasie, en maken een reis langs kunstenaars en technieken. We tekenen en schilderen maar gaan ook bouwen, fotograferen of maken een animatie filmpje.

Het doel van deze cursus is om het kind vrij te maken en een zoektocht te ondernemen naar zijn eigen stijl. Het kind verbreedt daarbij zijn eigen mogelijkheden.

De cursus wordt gegeven op zaterdagochtend.

In de blokken op zaterdagochtend gaan we aan de slag met de volgende thema's:
Eigen stijl 9 september 2017
Door de eeuwen heen zijn de stijlen die de kunstenaar gebruikt veranderd. Deze veranderingen kwamen vaak door de ontwikkelingen van nieuwe technieken. Eigenlijk gaan die hand in hand. In dit blok maken we een mix van technieken en stijlen die kunstenaars in de loop der tijden hebben gebruikt. Van de Middeleeuwen tot nu en alles daar tussenin. We gaan opzoek naar onze eigen stijl.

Het bedrogen oog 2 december 2017
Niets is wat het lijkt in dit blok. We onderzoeken alle kanten van het perspectief en komen zo uit bij de optische illusies van onder andere Escher. Maar ook in de schilderkunst gebeuren er rare dingen waardoor je op het verkeerde been wordt gezet. We duiken in de vervreemdende wereld van het bedrogen oog.

Papierexperiment 10 maart 2018
Papier speelt de hoofdrol in dit blok. We kennen het allemaal als drager van woorden en als drager van een tekening, maar wat kan er allemaal nog meer mee? Je kan ermee vouwen en bouwen, je kan er papier-maché van maken, er nieuw papier van maken. Je kan het verknippen en er pop up ’s van maken. In dit blok verkennen we de grenzen van het papier.

De docent op de zaterdag is Carine Hooykaas
"Verwondering is het startpunt van elk kunstwerk"


Prijs
De cursusprijs is inclusief materiaalkosten.

Inschrijven
Schrijf je in voor één of meerdere blokken of voor een hele serie. Alle blokken kun je kiezen rechtsboven op deze webpagina