Van Giotto tot Tintoretto in zes lessen

In de kunstgeschiedenis is de Renaissance traditioneel een belangrijke periode. Een periode van grote sociale en culturele veranderingen, van ontdekkingen, van nieuwe inspiratiebronnen. Dit leidt tot kunst waarin de mens zelf onderwerp wordt, waarin de klassieken herleven, waarin realisme in de schilderkunst een belangrijke rol speelt. Na het hoogtepunt in de periode 1495 – 1525 volgt een periode waarin het geleerde op een nieuwe manier, passend bij de roerige tijden leidt tot bijzondere kunst. Van Giotto tot Tintoretto, langs oude bekenden en nieuwe gezichten.

Renaissance in Italië voor volwassenen

De cursus is geschikt voor volwassenen, zowel beginners als gevorderden.

Wat leer je tijdens de cursus Renaissance in Italië?

In deze cursus leer je, naast de specifieke inhoud, kijken en verbanden zien tussen het verleden en het heden, tussen culturen, tussen verschillende kunststromingen en kunstdisciplines. Samen kijken, luisteren en interpreteren om met plezier nieuwe kennis op te doen!

Deze cursus vormt een onderdeel van de cursussen kunstgeschiedenis dinsdagochtend en kunstgeschiedenis dinsdagmiddag. Zie voor de andere onderdelen de pagina van de betreffende cursus.

Wat zijn de lesvormen?

Het is een groepsles. De cursus bestaat uit vijf lessen en een excursie.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor Renaissance in Italië?

Voor deze cursus is geen materiaal vereist.

Schijf je in!

Schijf je in via de inschijfbutton bovenaan de pagina.

Deze cursus wordt gegeven op twee verschillende momenten: dinsdagochtend en dinsdagmiddag.
Hij vormt een onderdeel van de cursussen kunstgeschiedenis dinsdagochtend en kunstgeschiedenis dinsdagmiddag. Zie voor de andere onderdelen de pagina van de betreffende cursus.